Vlad Dragomir, căpitanul naționalei Under-16 a României, a semnat cu Arsenal Londra

Vlad Dragomir, căpitanul naționalei Under-16 a României, a semnat cu Arsenal Londra

Vlad Dragomir, căpitanul naționalei Under-16 a României, a semnat un contract pe trei ani cu Arsenal Londra, unul dintre cele mai mari cluburi din fotbalul englez, informează site-ul FRF. Mijlocașul, născut la Timișoara pe 24 aprilie 1999, va fi primul român care va evolua la Arsenal. Gruparea antrenată de Arsene Wenger va plăti clubului ACS Poli Timișoara, acolo unde a evoluat până acum Dragomir, o indemnizație de formare de aproximativ 100.000 de euro.

"Duminică seara voi pleca la Londra, la noua mea echipă. Mă bucur foarte mult pentru acest pas și sper că nu o să dezamăgesc pe nimeni. Oferta celor de la Arsenal mi s-a părut cea mai bună, am simțit că aici este locul meu. Nu am apucat să vorbesc cu domnul Arsene Wenger, dar nu se putea realiza transferul fără acordul lui. Într-un an sau doi, vreau să joc pentru prima echipa a Arsenalului" a declarat Dragomir, după anunțarea transferului.

Debutul său oficial în tricoul echipei mari a lui ACS Poli Timișoara a venit pe 30 august 2014, pe finalul meciului câștigat la Mioveni cu scorul de 2-0. Cu acest prilej, Dragomir a devenit primul jucător născut în 1999, care a evoluat în eșalonul secund. Până la finalul ultimei ediții de campionat, el a mai prins o singură partidă în teren, un 3-0 cu FC Bihor, pe stadionul "Dan Păltinișanu".

La sfârșitul lunii mai 2015, Dragomir a debutat la naționala Under 18, antrenată de Andrei Spier, pentru care a evoluat în două meciuri contra echipei similare a Croației.

Referitor la transferul căpitanului lotului național pe care îl pregătește, selecționerul reprezentativei Under-16, Adrian Boingiu, a declarat pentru site-ul FRF: "Este unul dintre cei mai talentați din generația lui. Atât pentru el, cât și pentru noi, este un pas mare că a ajuns la Arsenal. Sper sa se acomodeze cât mai repede cu Londra. Am încredere 100% în posibilitățile lui de progres". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”