Wawrinka: Nu am sperat niciodată să reușesc o asemenea carieră

Wawrinka: Nu am sperat niciodată să reușesc o asemenea carieră

Tenismanul elvețian Stanislas Wawrinka consideră că a jucat "incredibil de bine" în finala turneului de Mare Șlem de la Roland Garros, pe care a câștigat-o duminică în fața sârbului Novak Djokovic, liderul clasamentului ATP, de care a dispus în patru seturi, 4-6, 6-4, 6-3, 6-4, după un meci care a durat 3 ore și 12 minute.

"Este o victorie specială, cu siguranță, obținută în fața numărului unu mondial, care a câștigat aproape tot de la începutul anului. Și datorată în principal modului în care am jucat, în care am încheiat meciul. Modului în care m-am concentrat pe toată durata partidei, în care am schimbat dinamica jocului. Sunt încă surprins de modul în care am evoluat. Cred că am jucat incredibil de bine. Am fost nervos, însă nu m-am contractat, ci am căutat mereu să lovesc cât mai bine", a declarat Wawrinka după finala de la Paris.

Elvețianul a câștigat cu această ocazie al doilea său titlu de Grand Slam , după cel obținut în 2014, la Openul Australiei, în palmaresul său figurând, de asemenea, o medalie olimpică de aur, obținută în proba de dublu a JO 2008 de la Beijing, alături de compatriotul său Roger Federer, precum și trofeul Cupei Davis, câștigat anul trecut cu echipa țării sale.

"Este incredibil. Nu am sperat niciodată să reușesc o asemenea carieră. Nu am crezut niciodată că voi putea fi atât de puternic", a comentat Wawrinka în cursul conferinței de presă.

Jucătorul elvețian recunoaște că obișnuiește să alterneze rezultatele bune cu momentele mai slabe, așa cum s-a întâmplat și în prima parte a acestui an, în care nu a reușit să treacă de turul 3 în turneele de la Miami, Monte Carlo și Madrid.

"Așa este cariera mea, cu mari suișuri, dar și mari coborâri, uneori. Însă sunt mândru de modul în care am reacționat după aceste două luni foarte dificile. Am avut rezultate slabe și nu am jucat cel mai bun tenis al meu. Însă am încercat să profit de toate șansele pe care le-am avut și m-am antrenat foarte dur. În fiecare zi dau totul pentru tenis, fac sacrificii. În acest mod pot să-mi ofer o șansă de câștiga marile turnee", a conchis Wawrinka. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /