Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici.×

REGELE bugetarilor din România/22.901 lei NET lunar

Înalt Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, este egal în rang de salarizare cu preşedintele ţării. Şi primeşte pentru serviciile aduse statului un salariu lunar de 8.124 de lei. ÎPF Daniel este şi arhiepiscop şi mitropolit al Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei. Ca mitropolit mai primeşte 7.567 de lei, iar ca arhiepiscop încă 7.120 de lei. În total, veniturile lunare ale Patriarhului se ridică la 22.901 de lei (net), plătiţi integral de către statul român. O fi mult, o fi puţin?  Mai ales că hainele i le dă unitatea, mâncarea la fel, chirie nu plăteşte, întreţinere nici atât, iar transportul până la serviciu nu-l costă, că doar locuieşte peste drum.

 În BOR sunt 53 de funcţii de înalţi prelaţi, asimilaţi cu înalţi demnitari publici. Care primesc salarii la acelaşi nivel cu miniştrii şi secretarii de stat.

BOR îşi permite această resursă umană, mai ales că n-o plăteşte din banii instituţiei, ci de la bugetul centralizat al statulu.

Numai personalul din Administraţia Patriarhală ia de la stat salarii în valoare de 557.442 de lei net lunar, cam cât 300 de profesori universitari.

Galerie foto
Trimite pe Whatsapp
comments powered by Disqus

Citește și:

populare
astăzi

1 CUTREMUR / Toți TAC! SINGURA persoană cu care se putea întâlni Condrea la Corbeanca era Coldea! MISTERUL minutel…

2 Dezvăluiri CUTREMURĂTOARE despre Hexi și Al-Carina! Ghiță se știa BĂGAT? COLCĂIE de foști OFIȚERI SRI!

3 CUTREMUR / Flori Dinu VARSĂ TOT! Tolontan: DNA a INTRAT PE FIR! MULȚI n-au DORMIT BINE azi-noapte!

4 O imagine CUTREMURĂTOARE! Ce MESAJ a vrut să TRANSMITĂ BASARABEANCA lui Condrea?

5 Flori Dinu a fost REȚINUTĂ!

recomandări

Te ia DNA: Ioan Chelaru

Cine este autorul scrierii "Casa Bernardei Alba"?

Dacă vrei Jurassic Park în viața reală, mută-te în Australia