Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici.×

REGELE bugetarilor din România/22.901 lei NET lunar

Înalt Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, este egal în rang de salarizare cu preşedintele ţării. Şi primeşte pentru serviciile aduse statului un salariu lunar de 8.124 de lei. ÎPF Daniel este şi arhiepiscop şi mitropolit al Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei. Ca mitropolit mai primeşte 7.567 de lei, iar ca arhiepiscop încă 7.120 de lei. În total, veniturile lunare ale Patriarhului se ridică la 22.901 de lei (net), plătiţi integral de către statul român. O fi mult, o fi puţin?  Mai ales că hainele i le dă unitatea, mâncarea la fel, chirie nu plăteşte, întreţinere nici atât, iar transportul până la serviciu nu-l costă, că doar locuieşte peste drum.

 În BOR sunt 53 de funcţii de înalţi prelaţi, asimilaţi cu înalţi demnitari publici. Care primesc salarii la acelaşi nivel cu miniştrii şi secretarii de stat.

BOR îşi permite această resursă umană, mai ales că n-o plăteşte din banii instituţiei, ci de la bugetul centralizat al statulu.

Numai personalul din Administraţia Patriarhală ia de la stat salarii în valoare de 557.442 de lei net lunar, cam cât 300 de profesori universitari.

Galerie foto
Trimite pe WhatsApp
comments powered by Disqus

Citește și:

populare
astăzi

1 Penelista Adriana Săftoiu, JIGNIRI pentru POLIȚIȘTII care „ȘI-AU PERMIS” să o tragă pe dreapta!

2 Un MILITAR adevărat, RĂNIT în Afganistan, îi răspunde lui Moș Căcat!

3 EXPLOZIV / Penalul și Jegul, un NOU DOSAR?

4 VIDEO CUTREMUR? NICIO televiziune din România N-A intrat în DIRECT! Dan Negru, REACȚIE

5 SEMNE / TROMPETA și-a RETRAS plângerea împotriva lui Băsescu!

recomandări

Te ia DNA: Nicolae Moga

În ce an este inventat motorul Diesel?

10+ Gustări speciale pentru seara Oscarurilor