Cine este studentul român mort în accidentul aviatic

Cine este studentul român mort în accidentul aviatic

Studentul de la Universitatea de Medicină din Cluj-Napoca mort în accidentul aviatic din Ucraina, alături de iubita sa, şi ea studentă la Medicină în Cluj, avea cetăţenie română şi canadiană şi studiase la un liceu şi la o universitate din Canada, fiind reprezentantul studenţilor în Senatul UMF.

Pe pagina de Facebook a tânărului apare faptul că acesta absolvise în 2008 Liceul Ajax din Ontario, iar în anul 2012 a absolvit Universitatea Waterloo, tot din Ontario, iar timp de câteva luni, între septembrie 2011 şi 2012, a lucrat la un centru medical din acelaşi oraş canadian.

Tânărul, A. A., în vârstă de 24 de ani, s-a născut în Cluj-Napoca, oraş în care mai locuieşte doar un unchi de-al său, el emigrând cu părinţii în Canada şi reîntorcându-se în oraşul natal pentru cursuri la cea de-a doua facultate.

Colegii săi de la Facultatea de Medicină a UMF Cluj-Napoca spun că era un student foarte bun, care se simţea mai mult român decât canadian.

"Era înscris la secţia engleză, dar se simţea mai mult român decât canadian. Învăţa bine, îşi luase examenele, nu avea probleme, era în anul II. Mi s-au tăiat picioarele când am auzit despre accident. Ce şanse erau să se afle în acel avion care pleca din Olanda în Malaezia?", a afirmat o studentă a UMF.

O altă colegă a tânărului spune că acesta avea o iubită, O. I., din Germania, tot studentă la Facultatea de Medicină şi tot la secţia engleză, care şi-a pierdut şi ea viaţa în accidentul aviatic. Cei doi mergeau cu avionul în Australia, la un congres de medicină.

"Era cu prietena lui în avion, mergeau spre un congres privind combaterea SIDA. Îmi pare nespus de rău, e groaznic să ştii pe cineva care a murit în acel accident tragic", a spus aceasta.

Şi decanul Facultăţii de Medicină, Anca Buzoianu, i-a cunoscut pe cei doi şi spune că erau studenţi foarte buni.

"Din câte ştiu, mergeau la Congresul despre SIDA în Australia. Erau amândoi studenţi foate buni, mai ales el. El era reprezentantul studenţilor de la secţia engleză în Consiliul facultăţii şi în Senatul UMF", a spus Buzoianu.

Studenţii de la UMF le vor aduce un omagiu celor doi colegi al lor vineri seară, urmând să aprindă lumânări şi să aducă flori la sediul Facultăţii de Medicină.

De asemenea, vineri a fost arborat un steag de doliu pe clădirea Decanatelor de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, în memoria celor doi studenţi care şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic din Ucraina.

Un avion de tip Boeing 777 aparţinând companiei Malaysia Airlines care asigura o legătură între Amsterdam şi Kuala Lumpur, la bordul căruuia se aflau 283 de pasageri şi 15 membri ai echipajului, s-a prăbuşit joi la Snejnoie, în regiunea Doneţk, scena unor lupte intense între trupe guvernamentale ucrainene şi separatişti proruşi. Toate persoanele care se aflau la bord au murit.

Cetăţeni din cel puţin nouă ţări, între care Australia, Belgia, Canada, Germania, Malaysia, dar şi unul cu dublă cetăţenie - inclusiv română, se aflau la bordul avionului, care ar fi fost doborât cu ajutorul unui sistem de apărare antiaeriană, potrivit unor oficiali americani.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Când m-a sunat Bro să mă întrebe dacă accept să apar topless în filmul lui, am zis „Da” fără să mă gândesc la nimic”

2 Zodiile cele mai loiale în dragoste: îți vor fi alături la bine și la rău. Ce nativ este cel mai bun partener de viață

3 „Mă uit în jos și îmi place ceea ce văd!”

4 Tablou din colecția lui Ceaușescu, găsit în Bulgaria. Ce mesaj apare pe spatele lucrării de 50 de milioane de euro

5 Foarte interesante amănunte...