Maşina de raliu a lui Ponta, sponsorizată de EXIMBANK

Maşina de raliu a lui Ponta, sponsorizată de EXIMBANK

„National” scoate la iveala noi amănunte incendiare din ancheta privind unul dintre cele mai mari scandaluri de corupţie care zguduie Guvernul Ponta. Este vorba despre implicarea şefului Cancelariei premierului în numirea, contra cost, a lui Traian Sorin Halalai în fruntea bpncii de stat EXIMBANK.

Numai ca ultimele informatii si documente intrate in posesia noastra complica si mai mult situatia lui Vlad Stoica. Si nu numai a lui. Pentru ca, dupa cum au aflat cu maxim interes si anchetatorii, dupa numirea lui Halalai in fruntea EXIMBANK, acesta s-a revansat, prin societatea EximAsig, sponsorizand, cu o suma in euro cu patru zerouri, masia de raliu a a lui Victor Ponta!

Placerea costa!

Desi nu mai face „furori” in raliurile nationale, Victor Ponta ramane extrem de atasat de marea sa dragoste, automobilismul. Asa ca vestea ca tocmai a primit o sponsorizare generoasa pentru masina sa de raliu probabil l-a bucurat imens pe premier. Caruia, probabil, nu i-a mai trecut prin cap sa-l intrebe pe cel care i-a dat vestea cea mare, nimeni altul decat „trepadusul” sau favorit, Vlad Stoica, de unde provin banii. Sau pur si simplu nu l-a interesat, pentru ca altfel ar fi destul de grav daca se va descoperi ca seful Guvernului a sprijinit scandaloasa numire a lui Traian Sorin Halalai in fruntea EXIMBANK tocmai pentru a aveau un avantaj material personal. Cert este ca, dupa cum reiese din documentele intrate in posesia anchetatorilor, la sfarsitul anului 2012, EximAsig, societate de asigurari – reasigurari aflata in portofoliul EXIMBANK, a acordat o generoasa sponsorizare pentru „placerea” lui Victor Ponta.

Presati de „Vladut” si Chitoiu

Iar cum o astfel de sponsorizare nu este chiar o prioritate pentru orice societate, mai ales una de stat, seful Cancelariei a facut presiuni destul de mari pentru ca nimeni sa nu se opuna buclucasului contract. Care s-a semnat nu doar la insistentele lui Vlad Stoica, dar si la interventiile similare ale fostului ministru de Finante, Daniel Chitoiu. Care au vrut musai sa-i faca o mare placere „sefului cel mare”, numai ca acum s-ar putea sa-l fi bagat in ditamai buclucul penal…

Bonus de 100.000 de euro

Mai mult chiar, „puii” de tesedisti impusi pe banda rulanta de Vlad Stoica la conducerea EximAsig si-au intrat in paine, prima lor grija fiind sa se infrupte din „prada” lasata, sub forma unui profit urias, de fosta conducere. Asa ca acum anchetatorii verifica si modul cum, la inceputul acestui an, fostul presedinte al TSD Targu Jiu, Andrei Micu, Mircea Valcean dar si altii si-au tras bonusuri fabuloase, de 100.000 de euro, din banii gasiti in visteria societatii.

Combinatia Ford Focus

Iar jaful organizat de protejatii premierului si ai sefului Cancelariei acestuia a continuat intr-un ritm nebun. Astfel ca, dupa cum sustin sursele noastre, un alt prieten de raliuri al sefului Guvernului a fost singurul participant la parodia de selectie de oferte organizata de Traian Sorin Halalai la EXIMBANK, in vederea schimbarii flotei de masini a bancii. Si bineinteles ca Alexandru Pitigoi, conducatorul de la Colina Motors, a castigat contractul prin care a dotat banca, anul acesta, cu autoturisme Ford Focus. Adica exact modelul masinii de raliu lui Victor Ponta, cu care acesta s-a si rasturnat de altfel la concursul de la Iasi!

De la nasul pentru fina!

Increngatura de combinatii facute dupa pesedizarea cu japca a EXIMBANK este atat de intinsa, incat astazi ne multumim sa mai dezvaluim doar alte cateva aspecte ascunse din modul in care oamenii premierului au pus gheara pe cea mai profitabila companie de stat. Pentru ca Vlad Stoica nu s-a multumit cu impunerea lui Halalai, Micu si a altor „cotizanti” la conducere, dar a avut grija sa pastreze un post caldut si pentru fina sa de cununie, care este nimeni alta decat Teodora Mitiloaga, fosta consiliera a presedintelui EXIMBANK si actuala sefa de departament in banca. Si care este casatorita cu directorul in BCR, Andrei Boulescu, „mezalianta” posibil incompatibila cu normele privind concurenta bancara.

Au capusat toata conducerea

Pana acum, cele mai mari eforturi financiare de a ”inchide” in mass media campania de dezvaluiri dusa de catre ziarul nostru au fost depuse de Oana Nuta, manager departament marketing la EXIMBANK si cunoscuta drept o apropiata a lui Radu Puchiu, consilier al premierului Victor Ponta. In ultima vreme insa se agita serios sa opreasca „hemoragia” de informatii despre ilegalitatile comise de conducerea bancii de stat si un fost angajat SPP, Doru Bulata, directorul BCR care a ajuns acum consilierul personal al lui Traian Sorin Halalai.

Sursa: enational.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cristian Boureanu și Laura Dincă s-au despărțit după aproape 7 ani de relație

2 Categoria „valori” / Așa arată casele interlopilor / Adrian Beleaua se laudă pe TikTok cu foișorul din curte

3 Categoria „valori” / „Bujilă” și Leo de la Kuweit, la un pas de bătaie / În conflict a intervenit și Anaser

4 Imagini rare cu „Șmecherii României” pe Coasta de Azur

5 Numai în România e posibil așa ceva!