Moțiunea de cenzură a fost citită în plenul Parlamentului; dezbaterea și votul marțea viitoare

Moțiunea de cenzură a fost citită în plenul Parlamentului; dezbaterea și votul marțea viitoare

Moțiunea de cenzură intitulată "Alege între România și Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!" a fost citită, miercuri, în plenul reunit al Parlamentului, urmând să fie dezbătută și votată marțea viitoare. PNL a depus, luni, la Parlament, moțiunea de cenzură, în care afirmă că premierul, fiind trimis în judecată, compromite o națiune întreagă, iar liderii UNPR și PSD, Gabriel Oprea și Liviu Dragnea, sunt "complicii" acestuia dacă îl susțin în continuare.

"Partidul Național Liberal a decis să depună, de îndată, această moțiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Victor Ponta pentru că situația actuală, cu un premier trimis în judecată, compromite o națiune întreagă. În orice altă țară din UE premierul și-ar fi dat demisia în momentul următor începerii urmăririi penale, adică acum mai bine de trei luni", arată liberalii în moțiune.

Ei spun că, prin susținerea lui Victor Ponta de către liderii coaliției, imaginea României va fi distrusă "iremediabil".

Moțiunea este semnată de 180 de parlamentari. Astfel, 119 deputați — 112 de la PNL, șase neafiliați și unul de la grupul democrat și popular — și 61 de senatori — 58 liberali și trei neafiliați, respectiv Mircea Geoană, Dan Ioniță și Dan Tătaru — au semnat moțiunea de cenzură. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /