Ședința CSAT

Ședința CSAT

Ședința CSAT condusă de președintele Traian Băsescu și care a avut loc la Palatul Cotroceni s-a încheiat după aproximativ o oră și jumătate de discuții.

Potrivit Administrației Prezidențiale, pe ordinea de zi a CSAT au fost incluse tematici referitoare la riscurile, amenințările și vulnerabilitățile la adresa României pentru anul 2015, președinția română a Comitetului Interministerial de Rang Înalt al Forței de Jandarmerie Europeană din anul 2015, cadrul de cooperare interinstituțională dintre Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Afacerilor Interne, participarea Armatei României la misiunea NATO Resolute Support din Afganistan în anul 2015, posibilele contribuții ale României la coaliția internațională condusă de SUA împotriva grupării Statul Islamic din Irak și Levant, amenințările cibernetice la adresa securității naționale și capabilitățile României de reacție la atac cibernetic major, prevenirea și combaterea utilizării internetului în scopuri teroriste.

Administrația Prezidențială preciza că pe timpul ședinței vor fi abordate și alte subiecte de interes pentru securitatea internațională.

La ședința condusă de șeful statului, președinte al CSAT, au participat premierul Victor Ponta, ministrul de Interne, Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean, ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, ministrul Economiei, Constantin Niță, ministrul Finanțelor Publice, Ioana Petrescu, directorul Serviciului Român de Informații, George Maior, adjunctul directorului Serviciului de Informații Externe, generalul Silviu Predoiu, șeful Statului Major General, general locotenent Ștefan Dănilă, consilierul prezidențial pentru securitate națională, Iulian Fota, și secretarul Consiliului, Ion Oprișor.

De asemenea, a participat purtătorul de cuvânt al președintelui, Bogdan Oprea.

De la ședință a lipsit ministrul Apărării, Mircea Dușa, aflat în vizită în R.P. Chineză în perioada 28 septembrie — 1 octombrie.

Ultima ședință a CSAT a avut loc pe 3 septembrie.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa