Ședința CSAT

Ședința CSAT

Ședința CSAT condusă de președintele Traian Băsescu și care a avut loc la Palatul Cotroceni s-a încheiat după aproximativ o oră și jumătate de discuții.

Potrivit Administrației Prezidențiale, pe ordinea de zi a CSAT au fost incluse tematici referitoare la riscurile, amenințările și vulnerabilitățile la adresa României pentru anul 2015, președinția română a Comitetului Interministerial de Rang Înalt al Forței de Jandarmerie Europeană din anul 2015, cadrul de cooperare interinstituțională dintre Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Afacerilor Interne, participarea Armatei României la misiunea NATO Resolute Support din Afganistan în anul 2015, posibilele contribuții ale României la coaliția internațională condusă de SUA împotriva grupării Statul Islamic din Irak și Levant, amenințările cibernetice la adresa securității naționale și capabilitățile României de reacție la atac cibernetic major, prevenirea și combaterea utilizării internetului în scopuri teroriste.

Administrația Prezidențială preciza că pe timpul ședinței vor fi abordate și alte subiecte de interes pentru securitatea internațională.

La ședința condusă de șeful statului, președinte al CSAT, au participat premierul Victor Ponta, ministrul de Interne, Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean, ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, ministrul Economiei, Constantin Niță, ministrul Finanțelor Publice, Ioana Petrescu, directorul Serviciului Român de Informații, George Maior, adjunctul directorului Serviciului de Informații Externe, generalul Silviu Predoiu, șeful Statului Major General, general locotenent Ștefan Dănilă, consilierul prezidențial pentru securitate națională, Iulian Fota, și secretarul Consiliului, Ion Oprișor.

De asemenea, a participat purtătorul de cuvânt al președintelui, Bogdan Oprea.

De la ședință a lipsit ministrul Apărării, Mircea Dușa, aflat în vizită în R.P. Chineză în perioada 28 septembrie — 1 octombrie.

Ultima ședință a CSAT a avut loc pe 3 septembrie.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Banii din șpăgile lui Ponta sunt în Turcia / Dezvăluiri care-i vor înfiora chiar și pe procurori!

2 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

3 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

4 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

5 Proștii votează, cefele groase din Servicii încasează / Fiul unui general STS ajuns liberal, contracte grase cu…