13 milioane de euro falşi descoperiţi la Oradea/Banii urmau să ajungă la Mafia italiană

13 milioane de euro falşi descoperiţi la Oradea/Banii urmau să ajungă la Mafia italiană

Fabrică de bani pentru mafia italiană, descoperită la Oradea
Anchetatorii au descoperit o fabrică de falsificat bani la Oradea, suma obţinută în urma acestei activităţi ilicite fiind de 13 milioane de euro, în bancnote de 50 de euro.
 
 Anchetatorii au descoperit şi o matriţă pentru bancnota de 50 de euro. Ei au mai constatat că mai fuseseră falsificaţi şi alţi bani, dar că membrii grupării le-au dat foc.

Anchetatorii au observat că, în zona respectivă, mai mulţi cetăţeni italieni intrau şi ieşeau de mai multe ori pe zi dintr-o clădire, astfel că zona a fost monitorizată timp de un an şi jumătate.

Procurorii DIICOT nu au acţionat pe moment, ci au aşteptat să vadă unde vor ajunge sumele de bani.

I-au lăsat pe trei membri ai grupării să plece cu toţi banii în Italia, au urmărit şi supravegheat traseul, iar pe teritoriul Italiei i-au interceptat. La controlul final, s-a constatat că pe traseu au mai fost adunaţi bani, suma totală care a ajuns în Italia fiind 17 milioane de euro.

Suspecţii fac parte din gruparea „Napoli”, ai cărei membri supraveghează acea zonă, colectează taxe de protecţie de la agricultori şi oameni de afaceri.

Două persoane care au rămas în ţară vor fi duse la audieri, iar pentru cei trei care au plecat cu transportul se va cere arestarea în lipsă.

Cazul a făcut înconjurul lumii, toate ziarele relatându-l.


Surse judiciare au declarat vineri, pentru MEDIAFAX, că în urmă cu două zile, Direcţia Naţională Antimafia din Italia a ridicat trei persoane din aceeaşi grupare şi a confiscat 19 milioane de euro.

Potrivit aceloraşi surse, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a lucrat în colaborare cu direcţia din Italia, dar a avut exclusivitate de coordonare a anchetei din România.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”