16 membri ai grupării care înşela firme din UE au fost aduşi la Târgovişte pentru audieri. Aceştia promiteau asfaltări, dar nu le făceau-VIDEO

16 membri ai grupării care înşela firme din UE au fost aduşi la Târgovişte pentru audieri. Aceştia promiteau asfaltări, dar nu le făceau-VIDEO

 Potrivit anchetatorilor, această grupare a comis zeci de fapte atât în Roamnia cât şi în alte ţări din Uniunea Europeană, doi dintre suspecţi având pe numele lor mandate europene de arestare emise de autorităţile din Franţa. Noaptea trecută, 16 membri ai acestei grupări au fost aduşi de la Deva, la Târgovişte, pentru audieri.Din grupare făceau parte irlandezi, polonezi cehi şi români şi se deplasau în ţările UE cu 12 autorulote dar şi  două camioane. 

 Practic, potrivit anchetatorilor, gruparea se specializase în înşelarea patronilor de societăţi care, pentu jumătatea de preţ, conveneau cu membrii grupării să le asfalteze incintele societăţilor, aceştia din urmă spunându-le că au în zonă lucrări şi le-au mai rămas materiale. O astfel de faptă au comis şi în Târgovişte însă patronul înşelat a anunţat poliţia, suspecţii fiind descoperiţi chiar în localitatea Brad în timp ce se pregăteau să treacă graniţa. 

 “După ce agenţii economici achitau suma cerută de membrii grupării pentru lucrările de asfaltare a curţilor societăţilor, aceştia plecau fără a mai executa lucrările, sub pretextul că au nevoie de materii prime pentru finalizarea lucrărilor. Doi dintre membrii grupării, un bărbat de cetăţenie irlandeză, de 33 de ani, şi un bărbat, de 44 de ani, din Marea Britanie, au emise pe numele lor mandate europene de arestare, de către autorităţile judiciare din Franţa, pentru comiterea de infracţiuni din sfera criminalităţii organizate. 12 persoane au fost conduse la sediul I.P.J. Dâmboviţa, pentru continuarea cercetărilor”, a declarat ag. Adelina Torcică, purtătorul de cuvânt al IPJ Dâmboviţa.

 

 Anchetatorii susţin că gruparea a dat  până în prezent zeci de lovituri atât în România cât şi în mai multe state ale Uniunii Europene, prejudiciul fiind de ordinul sutelor de mii de euro. Doi dintre suspecţi au pe numele lor mandate  europene de arestare  emise de autorităţile din Franţa. 

 Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor de la IPJ Dâmboviţa, cu sprijinul IPJ Hunedoara şi IPJ Bihor, i-au depistat şi identificat, sâmbătă, pe membrii grupării, 12 dintre aceştia fiind duşi la audieri. Aceştia ar urma să fie prezentaţi ulterior Judecătoriei Târgovişte, cu propunerea de arestare.

  Acţiunea prin care a fost destructurată această grupare a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

 adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Adina Buzatu a scos de la naftalină imaginea în care s-a pozat goală, alături de cinci bărbați

2 VIDEO Cara Delevingne „și-a donat orgasmul pentru știință” / Pentru asta s-a masturbat într-un spital din Germania

3 Două zodii de care trebuie să fugi cât poți. Cine sunt vampirii energetici care își epuizează semenii

4 VIDEO Emilia Dorobanțu, cântec emoționant de 1 Decembrie. Interpretarea superbă care te face să plângi

5 Cine este judecătorul care și-a injectat benzină în venă și ar fi murit în ambulanța care-l transporta la București