A început ședința CSAT. Se discută raportul privind combaterea terorismului

A început ședința CSAT. Se discută raportul privind combaterea terorismului

Ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) în care se discută, printre altele, raportul privind Sistemul Național de Prevenire și Combatere a Terorismului și propunerile de buget ale instituțiilor cu atribuții în domeniul securității naționale pentru anul 2016 a început joi, sub conducerea președintelui Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Această ședință este prima la care participă membrii CSAT din Guvernul Cioloș. Sunt prezenți premierul Dacian Cioloș, ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, ministrul de Externe, Lazăr Comănescu, ministrul Justiției, Raluca Prună, ministrul Economiei, Costin Borc, ministrul Finanțelor, Anca Dragu, directorul SRI, Eduard Hellvig, directorul SIE, Mihai-Răzvan Ungureanu, șeful Statului Major General, Nicolae Ciucă, consilierul prezidențial pentru securitate națională, Ion Oprișor, și Mihai Șomordolea, secretarul CSAT.

Potrivit Administrației Prezidențiale, pe agenda ședinței sunt incluse și subiecte referitoare la ghidul Strategiei Naționale de Apărare pentru perioada 2015 — 2019, planul național de priorități informative pentru anul 2016, planul de întrebuințare a forțelor armate ale României care se trimit la misiuni și operații în afara teritoriului statului român pentru anul viitor.

De asemenea, se vor discuta măsurile adoptate de către România în vederea punerii în aplicare a regimurilor de sancțiuni internaționale, strategia de informații 2015 — 2019 a SRI și programul de activitate a CSAT pentru anul următor.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Qatar, țara în care pierzi 1.000 de dolari și iei banii înapoi a doua zi: Reportaj cu un caz aproape ireal

2 Ce conținea sticluța din care a băut Simona Halep la US Open, când a fost prinsă dopată

3 Avocata reținută pentru relații „speciale” cu interlopii, pusă sub control judiciar

4 „M-a pupat pe gură, m-a lins pe faţă, m-a înghesuit în geam de parcă eram un obiect la dispoziţia lui”

5 Foarte interesante amănunte!