A început ședința CSAT. Se discută raportul privind combaterea terorismului

A început ședința CSAT. Se discută raportul privind combaterea terorismului

Ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) în care se discută, printre altele, raportul privind Sistemul Național de Prevenire și Combatere a Terorismului și propunerile de buget ale instituțiilor cu atribuții în domeniul securității naționale pentru anul 2016 a început joi, sub conducerea președintelui Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Această ședință este prima la care participă membrii CSAT din Guvernul Cioloș. Sunt prezenți premierul Dacian Cioloș, ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, ministrul de Externe, Lazăr Comănescu, ministrul Justiției, Raluca Prună, ministrul Economiei, Costin Borc, ministrul Finanțelor, Anca Dragu, directorul SRI, Eduard Hellvig, directorul SIE, Mihai-Răzvan Ungureanu, șeful Statului Major General, Nicolae Ciucă, consilierul prezidențial pentru securitate națională, Ion Oprișor, și Mihai Șomordolea, secretarul CSAT.

Potrivit Administrației Prezidențiale, pe agenda ședinței sunt incluse și subiecte referitoare la ghidul Strategiei Naționale de Apărare pentru perioada 2015 — 2019, planul național de priorități informative pentru anul 2016, planul de întrebuințare a forțelor armate ale României care se trimit la misiuni și operații în afara teritoriului statului român pentru anul viitor.

De asemenea, se vor discuta măsurile adoptate de către România în vederea punerii în aplicare a regimurilor de sancțiuni internaționale, strategia de informații 2015 — 2019 a SRI și programul de activitate a CSAT pentru anul următor.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...