A murit profesorul Ferenc Vasas, fost corespondent AGERPRES

Jurnalistul Ferenc Vasas, profesor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării (FJSC) din cadrul Universității București, a murit joi după-amiază, la 73 de ani.

"Cariera de jurnalist, de peste 40 de ani, și-a desfășurat-o în presa scrisă și în televiziune. A îndeplinit, pe rând, funcțiile de corespondent al Agenției Naționale de Presă AGERPRES, în teritoriu, pentru județele Covasna și Harghita, respectiv Sibiu și Vâlcea, reporter în centrală pe diverse domenii și secretar de viză la două redacții", se menționează într-o postare pe site-ul Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din Universitatea București, intitulată "In memoriam Ferenc Vasas".

Potrivit sursei citate, profesorul Ferenc Vasas a condus timp de mai mulți ani Redacția Emisiunilor pentru Străinătate din cadrul Agenției, calitate în care a editat, între altele, numeroase publicații pentru străinătate cu periodicitate zilnică, săptămânală și lunară, răspunzând totodată solicitărilor corespondenților presei străine acreditați la București.

A fost redactor-șef al cotidianului de limba maghiară Megyei Tukor din Sf. Gheorghe și șef de departament la cotidianul Curentul. În cadrul televiziunilor Antena 1, B1 TV și TVR a condus departamentele de știri locale, îndrumând profesional și studiourile locale (la Antena 1) și regionale (la TVR).

Ferenc Vasas a fost trainer în programe cu finanțare europeană menite să contribuie la perfecționarea profesională a jurnaliștilor români, membru în jurii de concursuri publicistice, moderator al unor dezbateri și autor a numeroase teste de verificare a cunoștințelor de specialitate ale jurnaliștilor, adaugă sursa citată.

Începând din anul 1998, Ferenc Vasas a fost cadru didactic asociat la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din Universitatea din București. A avut contribuții în toate edițiile (Polirom, 1999, 2001 și 2009) primului manual autohton de jurnalism. A fost un bun și exigent pedagog, pasionat de misiunea sa de formator, arată FJȘC.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Ghizdeanu i-a livrat pe Dragnea, Vâlcov și Dăncilă! Dosarul va fi declinat la DNA!

2 ULTIMA ORĂ / Document / Statele Unite își avertizează cetățenii că virusul ucigaș a explodat în alte 6 țări din As…

3 Zăngănit de cătușe către PSD! Voi ați citit discursul ambasadorului SUA de joi? Ați văzut postarea de pe Faceb…

4 Foarte corect articolul scris de Ioana Ene Dogioiu despre numirile în fruntea marilor parchete

5 Le Point / Armata americană debarcă în masă în Europa

recomandări

Te ia DNA: Mircea Dușa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Avem apă pe Marte. Dar viață?