Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Adevăruri despre care nu vorbeşte nimeni, dar pe care Curtea de Conturi le constată de ani de zile/ 30 la sută din bugetele de investiţii ale primăriilor comunale se scurg ANUAL în afaceri cu firme deţinute de ţigani

Un fapt aproape banal pentru timpurile în care trăim, arestarea avocatului lui Vasile Anghel, zis Amar, fratele lui Bercea, ne face să vă supunem atenţiei unul dintre cele mai grave fenomene din România. Anual, primăriile de comună din România varsă în buzunarele ţiganilor 30 la sută din bugetele proprii de investiţii. Este un fenomen care zace în burta tuturor Rapoartelor Anuale ale Curţii de Conturi a României de ani de zile, dar nici o instituţie specializată a statului român nu ridică, tot de ani de zile, nici un deget pentru a eradica acest puroi. Noi privim doar la televizor, impasibili, cum guvernanţii, de orice culoare, cu pesediştii însă, întotdeauna, cei mai generoşi, alocă sume de la fondurile de rezervă pentru amărâtele de comune care nu mai au bani nici măcar pentru salarii. Da, nu mai au bani, dar şi pe ăia pe care îi strâng de la bieţii moşi şi babe, din impozite, îi fac para-para cu ţiganii. 

Curtea de Conturi poate confirma toate datele din acest material. În care vă spunem, că, de exemplu, 90 la sută din totemurile care marchează intrările/ieşirile din comunele patriei sunt cumpărate de dragii noştri primari de comună, cei mai mulţi dintre ei cu pesedeu-n suflet, de la ţigani. Adăugaţi la acestea indicatoarele rutiere, care de când au venit pesediştii la putere, au răsărit ca ciupercile după ploaie, staţiile de aşteptare pentru autobuze, sau rate, cum li se spune la ţară, coşurile şi pubelele de gunoi, îmbrăcămintea cu lemn artizanal a fântânilor, absolut toate lucrările de montare a burlanelor de scurgere a apelor pluviale, toate cantităţile de clor pentru dezinfectarea wc-urilor din şcoli, dar şi lucrări mărunte reparaţii, greu de evaluat şi depista, mai ales, pe la diverse imobile ale primăriilor, etc. etc..

Toate aceste achiziţii şi investiţii sunt realizate prin încredinţare directă, la preţuri preferenţiale. Iar primarul are, întotdeauna, comisionul plătit anticipat.

Am plecat de la arestarea lui Amar pentru că şi procesul în care este implicat el vizează acelaşi fenomen. A dat ţeapă, împreună cu primarii mai multor comune din Dolj, bugetului local. Pe rolul instanţelor din România sunt peste 10.000 de astfel de dosare, aflate în diferite stadii procesuale, iar Curtea de Conturi a României trimite în instanţe, sau sesizează parchetele cu sute de astfel de speţe, anual.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dacă-l vedeți pe ăsta în Guvernul PNL să știți că MAFIA a rămas la putere!

2 ALARMĂ Deși este demisă, Dăncilă vrea să dea chinezilor, pe ultima sută de metri, un contract major: construir…

3 Se conturează Guvernul Ludovic Orban. Ce riscă Iohannis și PNL. Avertismentul lui Rareș Bogdan

4 Cât s-o fi dat? Frățiorul MAFIEI mineritului din Gorj, favoritul PNL pentru portofoliul Economiei! A fost lide…

5 Cum va arăta structura noului guvern PNL. Ministerele care dispar. Schița momentului

recomandări

Te ia DNA: ENESCU ION

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Imagini din toată lumea de la eclipsa / superluna de aseară