Administrațiile locale vor primi 1,3 miliarde de lei la rectificarea bugetară

Administrațiile locale vor primi 1,3 miliarde de lei la rectificarea bugetară

Administrațiile locale care au pierdut bani în trecut vor primi toate aceste sume la actuala rectificare bugetară, respectiv 1,3 miliarde de lei, inclusiv pentru investiții locale, a declarat marți  Victor Ponta, în deschiderea ședinței de Guvern.

"Alocăm prin această rectificare toate sumele care s-au pierdut la buget pentru anumite autorități locale. (...) Alocăm toți acești bani și pentru investițiile locale, în total 1,3 miliarde de lei", a precizat premierul.

Acesta a mai spus că la rectificare se alocă toți banii necesari în Educație, pentru plata titlurilor executorii atât în zona preuniversitară cât și în cea universitară. "Vreau să îi asigur pe toți profesorii din preuniversitar: aveți banii în buget, da! În așa fel încât să fie la zi cu ceea au câștigat în instanță", a mai spus premierul.

Victor Ponta a subliniat că "la Sănătate nu se taie, ci se dă", precizând că s-au creat confuzii pentru că s-au mutat bani dintr-o parte în alta, dar la final a reieșit un plus de 478 de milioane de lei. În plus, "asigurăm pentru Departamentul pentru Situații de Urgență — UPU toți banii pe care departamentul i-a cerut, în așa fel încât să nu fie niciun fel de problemă nici de salarii, nici de cheltuieli", a subliniat primul ministru.

De asemenea, la Ministerul Apărării Naționale, bugetul se suplimentează cu 150 de milioane de lei și 650 de milioane de lei credite de angajament, a mai spus Ponta, iar la Ministerul de Interne se alocă 500 de milioane de lei "pentru plata actualizată a drepturilor pentru toți polițiștii, pompierii, toți angajații Ministerului".

În plus, la Cultură se suplimentează bugetul și se alocă posturi pentru Teatrul Național, iar la Culte se asigură banii pentru drepturile tuturor cultelor din România, a explicat primul ministru. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cifrele ultimului sondaj de pe masa PSD. Se prefigurează o mare surpriză

2 VIDEO „Este o combinație de neomenie cu prostie rară” / CTP îl calcă-n picioare pe Orban după numirea fostului p…

3 FOTO Priviți, oameni buni! Ciolacu, Tudose și Romașcanu, în această seară, la Sărata Monteoru!

4 Slugile lui Dan Voiculescu, plantate pe listele PSD pentru alegerile parlamentare

5 Elliott Broidy, omul care l-a dus pe Dragnea la Trump, a pledat vinovat pentru acuzația de lobby ilegal în fav…