Administrațiile locale vor primi 1,3 miliarde de lei la rectificarea bugetară

Administrațiile locale vor primi 1,3 miliarde de lei la rectificarea bugetară

Administrațiile locale care au pierdut bani în trecut vor primi toate aceste sume la actuala rectificare bugetară, respectiv 1,3 miliarde de lei, inclusiv pentru investiții locale, a declarat marți  Victor Ponta, în deschiderea ședinței de Guvern.

"Alocăm prin această rectificare toate sumele care s-au pierdut la buget pentru anumite autorități locale. (...) Alocăm toți acești bani și pentru investițiile locale, în total 1,3 miliarde de lei", a precizat premierul.

Acesta a mai spus că la rectificare se alocă toți banii necesari în Educație, pentru plata titlurilor executorii atât în zona preuniversitară cât și în cea universitară. "Vreau să îi asigur pe toți profesorii din preuniversitar: aveți banii în buget, da! În așa fel încât să fie la zi cu ceea au câștigat în instanță", a mai spus premierul.

Victor Ponta a subliniat că "la Sănătate nu se taie, ci se dă", precizând că s-au creat confuzii pentru că s-au mutat bani dintr-o parte în alta, dar la final a reieșit un plus de 478 de milioane de lei. În plus, "asigurăm pentru Departamentul pentru Situații de Urgență — UPU toți banii pe care departamentul i-a cerut, în așa fel încât să nu fie niciun fel de problemă nici de salarii, nici de cheltuieli", a subliniat primul ministru.

De asemenea, la Ministerul Apărării Naționale, bugetul se suplimentează cu 150 de milioane de lei și 650 de milioane de lei credite de angajament, a mai spus Ponta, iar la Ministerul de Interne se alocă 500 de milioane de lei "pentru plata actualizată a drepturilor pentru toți polițiștii, pompierii, toți angajații Ministerului".

În plus, la Cultură se suplimentează bugetul și se alocă posturi pentru Teatrul Național, iar la Culte se asigură banii pentru drepturile tuturor cultelor din România, a explicat primul ministru. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce face fosta soţie a lui Mihai Neşu, la șapte ani de la divorț

2 Uff, găina bătrână se screme să pară „bună”...

3 Conspirația tăcerii / Cine este femeia care a accidentat mortal două fete în București și a fost lăsată în liber…

4 Într-un gest fără precedent, toți europarlamentarii români cer șefei Comisiei mai multe posturi pentru români …

5 ULTIMA ORĂ Grave nereguli în calculul pensiilor militare: unele pensii din MAI sunt prea mari, cele din MApN s…