Alba/Lista cu persoane din Alba expropriate și sumele oferite, în urma reabiltării CFR pe ruta Blaj–Alba Iulia–Vințu-Șibot

Guvernul României a adoptat în cadrul ședinței de miercuri, 2 iulie, 2014, două proiecte de hotărâre declansarea procedurii de expropriere a imobilelor proprietate privata situate pe amplasamentul lucrarii de utilitate publica, de interes national “Reabilitarea liniei c.f. Brasov-Simeria, componenta a Coridorului IV paneuropean, pentru circulatia trenurilor cu viteza maxima de 160 km/h, sectiunile Sighisoara-Coslariu si Coslariu-Simeria”.

Din județul Alba sunt vizați de expropriere peste o mie de proprietari de imobile din localităție Blaj (95 de imobile), Craciunelu de Jos (209 imobile), Teius ( 3 imobile), Alba Iulia (236 de propriatăți), Sebes (100 de proprietăție), Vintu de Jos (271 imobile), Salistea (30 imobile) si Sibot( 120 imobile).

Recent a fost publicată și lista cu persoanele fizice și juridice expropriate de pe tronsonul Valea Lungă – Mihalț – Sântimbru.

Sumele individuale se virează de către Ministerul Transporturilor, în termen de cel mult 90 de zile de la data solicitării acestora, într-un cont bancar deschis pe numele Companiei Naţionale de Căi Ferate „CFR” – S.A. la dispoziţia proprietarilor de imobile.

În atenția proprietarilor expropriați – extras din textul Deciziei de expropriere:

• Decizia de expropriere constituie titlu executoriu, fără alte formalităţi, pentru predarea bunurilor imobile cuprinse în Anexă, atât împotriva celor expropriaţi, cât şi împotriva celor care pretind vreun drept legat de bunurile imobile expropriate, până la soluţionarea definitivă şi irevocabilă a litigiilor legate de proprietatea acelor bunuri.

• Contestaţiile asupra Deciziei de expropriere nu suspendă transferul dreptului de proprietate asupra bunurilor imobile în cauză.

• Decizia de expropriere îşi produce efectele şi în situaţia proprietarilor imobilelor cuprinse în Anexa parte integrantă din prezenta Decizie, care nu s-au prezentat în termenul prevăzut la art. 8, alin. (2) din Legea nr. 255/2010 cu modificările şi completările ulterioare, care nu au prezentat un titlu valabil, precum şi în situaţia când nu sunt cunoscuţi proprietarii, în situaţia succesiunilor nedeschise, a succesorilor necunoscuţi, ori când nu se ajunge la o înţelegere privind valoarea despăgubirii.

• Având în vedere că, sumele aferente despăgubirilor au fost consemnate, transferul dreptului de proprietate asupra imobilelelor cuprinse în anexă, din proprietatea privată a persoanelor fizice sau juridice în proprietatea publică a Statului Român şi în administrarea expropriatorului, operează de drept la data emiterii prezentei Decizii de expropriere.

Vezi Aici LISTA 1 (Valea Lunga, Mihalt, Santimbru) și LISTA 2 (Blaj, Craciunelu de Jos, Teius, Alba Iulia, Sebes, Vintu de Jos) și LISTA 3 (Șibot șiu Săliștea) cu toți proprietarii de imobile expropriați și sumele stabilite de stat ca despăgubiri.

www.ziarulunirea.ro

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Rareș Bogdan îi dă în vileag: Ciuma Roșie a simțit mirosul miliardelor de la UE, de aceea vrea dărâmarea Guver…

2 VIDEO După interviul ăsta, Toader ar trebui chemat la DNA! Despre cum l-au sechestrat Dragnea, Tăriceanu și Dă…

3 Document / Un studiu care aruncă în aer 3 luni de exagerări: Cei care sunt asimptomatici nu-i pot contamina pe c…

4 Record mondial / Acest primar PSD primește salariu, pensie, pensie specială de parlamentar și pensie specială de…

5 Mare dreptate are omul ăsta!

recomandări

Te ia DNA: Gherman Petru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Să mergi cu bicicleta pe sfoară în Alpi necesită ceva curaj