Alexandra Vîrlan, şefa de promoţie a noilor aviatori militari


Alexandra Vîrlan, o tânără originară din Buzău, este şeful promoţiei din 2014 a Academiei Forţelor Aeriene Henri Coandă. Tânăra a absolvit cu media 9,77. Aviaţia este pentru Alexandra nu numai o meserie, ci şi o pasiune pe care a moştenit-o de la tatăl său, relatează Digi24.

Alte două colege Ionela-Cristina Lupaşcu - radiolocaţie şi Cosmina Andreea Saghin - artilerie şi rachete antiaeriene pentru Forţele Terestre, sunt şefe de promoţie la armele lor, absolvind cu 9.57, respectiv 9.45. Zoltan Edgar Takacs, cu 9.37, a fost declarat şef de promoţie la aviaţie naviganţi pentru Forţele Aeriene, Andrei Cosmin Chihaia, cu 9.27, la aviaţie nenaviganţi pentru M.A.I.; Mircea Răzvan Iudean, cu 8.87 - aviaţie naviganţi pentru M.A.I.; Remus Cosmin Popescu, cu 8.71 - aviaţie nenaviganţi pentru Forţele Aeriene.

Deşi în domeniul aviaţiei predomină bărbaţii, fata a demonstrat după trei ani de studii că femeile pot face performanţă şi în armată. Finalizarea studiilor a fost marcată printr-o ceremonie militară în care absolvenţii au fost înaintaţi grad de sublocotenenţi.

83 de ofiţeri au absolvit Academia de Aviaţie de la Braşov. Tinerii recunosc că cei trei ani de studiu au trecut uşor, iar greul abia începe.

Absolvenţii vor urma în perioada următoare cursuri de bază la şcolile de la Boboc, Băneasa sau Sibiu, după care vor fi repratizaţi în unităţile aeriene.

 
 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Masturbatoarea PSD cheamă bucureștenii în stradă împotriva „dictaturii sanitare”! Șeful ei, Ciolacu, fol…

2 VIDEO Priviți și citiți! Acestea sunt măștile cu șpaga de la UNIFARM! Scandalul duce sus de tot! Pitcovici i-a…

3 Băsescu și Ponta, bălăcăreală la Cocina TV! Ponta: După şase seara, culcaţi-vă / Băsescu: E tonul prostului

4 Numărul cazurilor noi de coronavirus se menține uriaș / 592 de cazuri de infectare cu Covid după 14.680 de teste…

5 Demisie de ultima oră din PSD! / Prăbușirea în sondaje se accelerează! PSD ar pierde 1,5 procente lunar!