Alexandra Vîrlan, şefa de promoţie a noilor aviatori militari

Alexandra Vîrlan, şefa de promoţie a noilor aviatori militari


Alexandra Vîrlan, o tânără originară din Buzău, este şeful promoţiei din 2014 a Academiei Forţelor Aeriene Henri Coandă. Tânăra a absolvit cu media 9,77. Aviaţia este pentru Alexandra nu numai o meserie, ci şi o pasiune pe care a moştenit-o de la tatăl său, relatează Digi24.

Alte două colege Ionela-Cristina Lupaşcu - radiolocaţie şi Cosmina Andreea Saghin - artilerie şi rachete antiaeriene pentru Forţele Terestre, sunt şefe de promoţie la armele lor, absolvind cu 9.57, respectiv 9.45. Zoltan Edgar Takacs, cu 9.37, a fost declarat şef de promoţie la aviaţie naviganţi pentru Forţele Aeriene, Andrei Cosmin Chihaia, cu 9.27, la aviaţie nenaviganţi pentru M.A.I.; Mircea Răzvan Iudean, cu 8.87 - aviaţie naviganţi pentru M.A.I.; Remus Cosmin Popescu, cu 8.71 - aviaţie nenaviganţi pentru Forţele Aeriene.

Deşi în domeniul aviaţiei predomină bărbaţii, fata a demonstrat după trei ani de studii că femeile pot face performanţă şi în armată. Finalizarea studiilor a fost marcată printr-o ceremonie militară în care absolvenţii au fost înaintaţi grad de sublocotenenţi.

83 de ofiţeri au absolvit Academia de Aviaţie de la Braşov. Tinerii recunosc că cei trei ani de studiu au trecut uşor, iar greul abia începe.

Absolvenţii vor urma în perioada următoare cursuri de bază la şcolile de la Boboc, Băneasa sau Sibiu, după care vor fi repratizaţi în unităţile aeriene.

 
 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 9 lucruri pe care să NU le faci dacă ești în Grecia, în concediu. Sunt considerate insultătoare sau respingăto…

2 PSD, dovada corupției crase! / Muistul sclemberist Teodorovici, artizanul afacerii! / Comisia Europeană a întrerup…

3 Ziua în care Anna Lesko a rupt internetul...

4 Așa o fi?

5 Şeful Corpului de Control al Poliţiei Române, „pedepsit” să-şi stabilească singur sancţiunea după ce a fost pr…