Ambasadorul Republicii Moldova, Iurie Reniță, decorat de președintele Iohannis

Ambasadorul Republicii Moldova, Iurie Reniță, decorat de președintele Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul de decorare a ambasadorului extraordinar și plenipotențiar al Republicii Moldova în România, Iurie Reniță, informează Administrația Prezidențială.

Astfel, în semn de "înaltă apreciere pentru contribuția personală pe care a avut-o la dezvoltarea relațiilor de cooperare economică, culturală și politică dintre România și Republica Moldova", șeful statului a conferit Ordinul Național "Serviciul Credincios" în grad de Mare Cruce lui Iurie Reniță, ambasador extraordinar și plenipotențiar al Republicii Moldova în România.

Decorarea a fost făcută la propunerea ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, notează sursa citată.

Miercuri, 1 iulie, șeful diplomației române l-a primit în vizită de rămas bun pe ambasadorul Republicii Moldova, Iurie Reniță, cu prilejul încheierii misiunii sale la București, a informat MAE, printr-un comunicat difuzat în ziua respectivă.

Potrivit sursei menționate, ministrul Afacerilor Externe a apreciat "în mod deosebit" activitatea ambasadorului, într-o perioadă de dezvoltare "fără precedent" a dialogului politic bilateral la nivel înalt, a cooperării sectoriale din numeroase domenii și a realizării de proiecte concrete de colaborare între România și Republica Moldova.

"Ministrul Bogdan Aurescu a arătat că extinderea și aprofundarea relațiilor bilaterale a fost cu atât mai dinamică în această perioadă cu cât mandatul ambasadorului Iurie Reniță a coincis cu primii cinci ani de aplicare a Declarației Comune privind Instituirea unui Parteneriat Strategic între România și Republica Moldova pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova", mai preciza comunicatul MAE, difuzat pe 1 iulie.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență