ANM: Atenționarea Cod portocaliu de caniculă, extinsă la alte șapte județe, până miercuri

ANM: Atenționarea Cod portocaliu de caniculă, extinsă la alte șapte județe, până miercuri

Administrația Națională de Meteorologie /ANM/ a prelungit, marți, cu 24 de ore, Codul portocaliu de caniculă pentru județele Arad, Bihor și Satu Mare, extinzând, în același timp, atenționarea la alte șapte județe din partea de nord-vest, vest, sud și sud-vest. Potrivit meteorologilor, în cursul zilei de 11 august, în județele Arad, Bihor și Satu Mare va fi Cod portocaliu de căldură excesivă și temperaturi maxime de 37-38 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Tot în aceeași zi va fi în vigoare atenționarea Cod galben de caniculă, în restul regiunilor. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35 — 37 de grade și izolat 38 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși local pragul critic de 80 de unități, în zonele de câmpie și podiș.

Prognoza ANM relevă faptul că, de miercuri, 12 august, atenționarea Cod portocaliu de disconfort termic se va extinde la alte șapte județe (Timiș, Caraș Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman și Giurgiu), în aceste zone urmând să se înregistreze temperaturi maxime de 37 — 38 de grade. De asemenea, disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat.

Valul de căldură va persista și în celelalte regiuni, unde se va institui Cod galben de caniculă. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35 — 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși local pragul critic de 80 de unități în zonele de câmpie și podiș. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Elena Ionescu a lăsat totul la vedere, în direct

2 Jurnalist de investigații: Andreea Moldovan este în conexiune cu unul dintre cele mai mari holdinguri farma di…

3 Așa o fi?

4 Voiculescu, audiat discret de procurorii DIICOT pentru dispariția unor documente clasificate

5 O cunoscută jurnalistă îl calcă-n picioare pe Voiculescu și-l apără pe Cîțu