Aproximativ 250 de sindicaliști din penitenciare participă la mitingul din fața Ministerului Justiției

Circa 250 de membri ai Sindicatului Național al Lucrătorilor din Penitenciare /SNLP/ participă joi, de la ora 9,00, la un miting de protest în fața sediului Ministerului Justiției, cerând deblocarea de urgență a posturilor vacante și achitarea la zi a drepturilor salariale cuvenite personalului. Protestatarii fluieră din vuvuzele, scandează lozinci precum "Jos, jos, ministrul mincinos!", "Ieși afară, javră ordinară!" și agită pancarte pe care se poate citi: "Muncim pe datorie", "Și pe Cod portocaliu, tot în stradă o să fim" sau "Cereți performanțe, iar voi ne dați restanțe".

"Am ieșit în stradă pentru a-i solicita ministrului Justiției, Robert Cazanciuc, deblocarea de urgență a 1.000 de posturi vacante, deoarece la ora actuală numărul de posturi prevăzute pentru sistemul penitenciar este mult sub limita prevederilor legale. În prezent, sunt prevăzute 15.500 de posturi, dintre care 3.000 sunt vacante în mod constant în ultimii opt ani. De asemenea, dorim achitarea la zi a drepturilor cuvenite personalului. Este vorba de drepturile hotărâte de Guvernul și Parlamentul României în anul 2014 pentru personalul din structura de apărare națională, care nu au fost până acum achitate", a spus președintele SNLP, Ștefan Teoroc.

Acesta a precizat că va merge să depună, pe parcursul protestului, o listă cu principalele revendicări la registratura Ministerului Justiției.

Conform calendarului de proteste, acțiunea revendicativă este prevăzută să se încheie la ora 11,00.

În plus, toți salariații din penitenciare poartă, începând de joi, banderole negre, în semn de susținere a acțiunilor declanșate de SNLP. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Acestea sunt imagini de la priveghiul lui Emi Pian! Funeraliile vor dura 4 zile!

2 VIDEO Învățăturile veteranului interlop Pian senior către fiul său, Emi Pian: „Profesionarea” pumnului, ciomag…

3 Acest consilier general de la USR are de încasat 7 milioane de euro din litigiul Primăriei București cu Costan…

4 De ce se războiesc clanurile Duduianu și Rinu și regulile lor nescrise / O incursiune în lumea interlopă a Capit…

5 VIDEO Cele mai spectaculoase filmări ale exploziilor din Beirut / Peste 4.000 de răniți și cel puțin 78 de morți