Aristotel Căncescu, acuzat de fapte de corupţie, a fost reţinut. Administratorul public al judeţului Braşov, reţinut în acelaşi dosar

Aristotel Căncescu, acuzat de fapte de corupţie, a fost reţinut. Administratorul public al judeţului Braşov, reţinut în acelaşi dosar

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, Aristotel Căncescu, suspectat de fapte de corupţie, a fost reţinut, luni seară, pentru 24 de ore, de către procurorii DNA, după ce, în cursul dimineţii, au avut loc pecheziţii la locuinţa acestuia şi la sediul CJ.

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

UPDATE 23:40 - Vicepreşedintele CJ Braşov, lăsat în libertate după audierea la DNA în dosarul lui Căncescu

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, Mihai Pascu, a fost lăsat în liberate după ce a fost audiat, luni, de procurorii DNA, în dosarul în care şeful CJ Aristotel Căncescu este acuzat că ar fi controlat atribuirea unor contracte către firmele unor apropiaţi.

Aristotel Căncescu (PNL) şi administratorul public din CJ Braşov, Radu Ispas, au fost reţinuţi de procurorii anticorupţie, după audierile de luni. Ei vor fi prezentanţi magistraţilor Tribunalului Braşov cu propunere de arestare preventivă.

UPDATE 22:06 - Administratorul public al judeţului Braşov, reţinut în dosarul de corupţie al lui Căncescu

Administratorul public din Consiliul Judeţean (CJ) Braşov, Radu Ispas, a fost reţinut de procurorii anticorupţie, după ce a fost audiat în dosarul şefului CJ Aristotel Căncescu.

Astfel, Ispas va fi prezentat, alături de Aristotel Căncescu, reţinut şi el luni, magistraţilor Tribunalului Braşov cu propunere de arestare preventivă.

Aristotel Căncescu a ieşit în jurul orei 19.15 din sediul DNA Braşov, încătuşat şi fără să facă declaraţii presei, după ce a fost audiat peste şase ore de către procurorii anticorupţie. 

Preşedintele CJ Braşov a ieşit din sediul DNA însoţit de către doi procurori şi a fost urcat într-o maşină, urmând să fie dus în arestul IPJ Braşov.

La ora transmiterii acestei ştiri, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov Mihai Pascu, vizat în acelaşi dosar, se află încă în sediul DNA pentru audieri.

Aristotel Căncescu şi Mihai Pascu au fost aduşi, luni după-amiază, la audieri la DNA Braşov, în urma percheziţiilor făcute la locuinţele lor, precum şi la Consiliul Judeţean Braşov, la Direcţia Judeţeană de Urbanism şi la sediul fimei Gotic aparţinând deputatului PC Ion Diniţă, lider al filialei judeţene a partidului.

La sediul DNA Braşov au fost aduşi pentru audieri şi administratorul public al judeţului Braşov, Radu Ispas, adjunctul şefului Direcţiei de Cooperare şi Integrare Europeană din CJ, Nicoleta Pelea, şi Viorel Costea, directorul regional al Direcţiei Drumuri şi Poduri Braşov.

Ion Diniţă a fost audiat de procurorii anticorupţie în paralel cu desfăşurarea percheziţiilor, el fiind ulterior lăsat să plece.

Sursele judiciare declarau că ancheta vizează contracte de achiziţii publice care ar fi fost atribuite ilegal de Consiliul Judeţean Braşov.

Potrivit surselor citate, Aristotel Căncescu ar fi controlat întreaga activitate de atribuire a contractelor către firme ale unor apropiaţi ai conducerii Consiliului Judeţean Braşov.

La intrarea în sediul DNA Braşov, Mihai Pascu a spus că ancheta procurorilor vizează două contracte încheiate de CJ în 2008 şi 2009, înainte ca el să fie numit vicepreşedinte al instituţiei.

Potrivit acestuia, unul dintre contracte vizează lucrări la un drum judeţean, iar celălalt construcţia unor terenuri de sport.

Pascu a spus că aceste contracte au fost semnate cu mult înainte ca el să fie numit vicepreşedinte al CJ Braşov, în anul 2012.

”Contractele au fost verificate de Curtea de Conturi, care a semnalat la terminarea raportului, în acest an, nişte probleme de care evident ştiam”, a mai spus Mihai Pascu.

Căncescu este preşedintele CJ Braşov din anul 2000, fiind la al patrulea mandat. El este liderul filialei judeţene Braşov a PNL, iar în legislaturile 1992-1996 şi 1996-2000 a fost senator.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Vipera ţine cu dinţii de Reghecampf

2 O femeie l-a surprins pe soț în timp ce „servea un oral” de la o minoră / Ce a urmat s-a transformat în coșmar

3 Așa o fi?

4 Alcov bucureștean cu o bombă sexuală / Un milionar căsătorit a combinat-o pe fiica partenerului de afaceri

5 VIDEO De văzut!