Asfalt surpat în zona Eroilor - RATB înființează o nouă stație de autobuz la Eroilor; 9 linii, deviate

Asfalt surpat în zona Eroilor - RATB înființează o nouă stație de autobuz la Eroilor; 9 linii, deviate

Regia Autonomă de Transport București (RATB) înființează o nouă stație de autobuz la Eroilor, pe strada Știrbei Vodă, după ce asfaltul în zona în care se fac lucrări la metrou s-a surpat, a anunțat duminică purtătorul de cuvânt al RATB, Constantin Tobescu. 

Surpare de teren în zona Eroilor — PMB: Restricțiile de circulație — menținute 30 de zile; 14 persoane și-au părăsit locuințele

Anunțul a venit în urma ședinței Comisiei Tehnice de Circulație, care a avut loc la sediul Primăriei Capitalei. În ședință a fost stabilit ca, timp de minimum 30 de zile, circulația în zona Eroilor să fie restricționată, până la remedierea situației.

Autobuzele ale căror trasee vor fi deviate în zona Eroilor sunt: 122, 126, 137, 138, 168, 226, 268, 368, 668.

Potrivit lui Tobescu, autobuzele vor circula deviat de la intersecția Splaiul Independenței cu strada Știrbei Vodă pe Splaiul Independenței — Șoseaua Cotroceni — strada Dr. Marinescu — bulevardul Eroii Sanitari — strada Dr. Carol Davila — bulevardul Eroilor — bulevardul Dr. Bagdasar.

În sensul spre centru, traficul este deviat pe strada Elefterie — Piața Operei — Splaiul Independenței, de unde reintră pe strada Știrbei Vodă. Aici a fost înființată suplimentar o stație de autobuz, care le vine în ajutor celor care vor să meargă la stația de metrou Eroilor, a adăugat Tobescu.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Primăriei Capitalei, Alexandru Ichim, a spus că, în cele 30 de zile, "măsurile de fluidizare a traficului vor fi permanente".

"Se continuă supravegherea lucrărilor de intervenție în zona Eroilor. Măsurile de restricționare și deviere a traficului se mențin în următoarele 30 de zile", a adăugat el, menționând că locuitorii cartierelor Militari și Drumul Taberei vor fi afectați direct de aceste schimbări.

Circulația rutieră în sensul de coborâre din cartierele Drumul Taberei și Militari se va face prin Șoseaua Pandurilor și Calea 13 Septembrie, iar o altă rută ar fi Șoseaua Geniului și Șoseaua Cotroceni.

Sensul de urcare spre cartierele Militari și Drumul Taberei va fi: Splaiul Independenței — Șoseaua Cotroceni și Șoseaua Geniului. A doua variantă de traseu propusă este Șoseaua Cotroceni — bulevardul Iuliu Maniu, bulevardul Vasile Milea, iar o a treia variantă: Splaiul Independenței — strada Elefterie — bulevardul Eroilor.

În acest context, s-a luat măsura interzicerii opririi pe ambele sensuri pe străzile Dr. Marinescu și Elefterie, iar cei care locuiesc în această zonă sunt rugați să elibereze carosabilul până luni.

Ichim a adăugat că, pentru moment, nu s-a impus restricționarea traficului greu în zonă. "În funcție de evoluția lucrurilor, vor fi luate cel mai probabil măsuri suplimentare — măsuri pentru fluidizarea traficului", a arătat Ichim.

Potrivit acestuia, pentru fluidizarea traficului au fost mobilizate, în plus, 40 de echipaje de poliție.

Primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, i-a convocat, duminică, la sediul Primăriei Municipiului București, pe reprezentanții Metrorex, ai Poliției Rutiere, ai ISU și ai Inspectoratului de Stat în Construcții pentru a discuta măsurile de intervenție pentru punerea în siguranță a perimetrului, precum și eventuale măsuri de extindere a restricției de circulație rutieră în zona Eroilor, unde s-a surpat terenul, existând riscul de prăbușire a carosabilului.
Sâmbătă, traficul rutier pe bulevardul Eroilor, între bulevardul Carol Davila și Pod Eroilor, și pe bulevardul Eroilor Sanitari, între str. Carol Davila și Piața Operei, a fost întrerupt din cauza surpării terenului.

PMB a precizat, într-un comunicat de presă, că incidentul a fost semnalat de constructorul care efectuează lucrări de modernizare și extindere pentru Metrorex.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante