Autoritățile locale primesc cereri pentru acordarea de ajutoare de încălzire

Autoritățile locale primesc cereri pentru acordarea de ajutoare de încălzire

Autoritățile locale din București primesc cereri, în perioada imediat următoare, pentru acordarea de ajutoare de încălzire pentru sezonul rece, potrivit informațiilor obținute de AGERPRES. În sectorul 1 cetățenii pot depune, începând de joi, cererile pentru acordarea ajutorului de încălzire.

Cererile/declarațiile pe proprie răspundere pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței se depun la sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) sector 1, după următorul program: luni — joi între orele 8,00 — 16,30, iar vineri în intervalul orar 8,00 — 14,00.

În sectorul 2 solicitanții ajutoarelor pentru încălzirea locuinței pot depune de pe 1 octombrie, individual sau prin asociațiile de proprietari/chiriași, cererile și declarațiile pe propria răspundere împreună cu documentele justificative până cel târziu pe 20 noiembrie pentru a beneficia de sprijin pentru întregul sezon rece. După această dată dacă cererile sunt depuse până 20 ale lunii, ajutorul fiind acordat începând cu luna respectivă. Dacă solicitările sunt depuse după 20 ale lunii, ajutorul va fi acordat începând cu luna următoare.

Formularele de cerere se pot procura și depune la sediile Serviciilor de Asistență Socială ale DGASPC sector 2 în a căror zona teritorială se află domiciliul sau reședința ori se pot ridica de reprezentanții asociațiilor de proprietari/chiriași — în cazul energiei termice — de la furnizor.

Programul cu publicul al serviciilor de asistență socială din cadrul DGASPC sector 2 este de luni până joi, în intervalul orar 8,00 — 16,00, iar vineri între orele 8,00 — 14,00.

Formularele și informațiile cu privire la condițiile de acordare a ajutoarelor pentru încălzirea locuinței se pot tipări accesând paginile web www.social2.ro și www.ps2.ro .

Și DGASPC sector 3 a anunțat că cererile și declarațiile pe proprie răspundere pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței pot fi depuse începând de joi, individual sau prin asociațiile de proprietari/locatari, la sediul DGASPC sector 3, de luni până joi, între orele 9,00-15,00.

De asemenea, reprezentanții Primăriei sectorului 5 au precizat că cererile pentru ajutoarele de încălzire pot fi depuse începând de joi la centrele de relații cu cetățenii.

Și în sectorul 6, de luni se vor putea depune cererile pentru ajutorul referitor la încălzirea locuinței pentru sezonul rece.

Solicitarea, declarația pe propria răspundere, precum și celelalte acte doveditoare privind componența familiei și veniturile realizate vor fi înregistrate la Serviciul Ajutor Social din cadrul DGASPC sector 6.

Pentru acordarea ajutorului în cazul încălzirii cu energie termică limita venitului mediu net lunar pe membru de familie este de 786 de lei în cazul familiilor și de 1.082 de lei în cazul persoanei singure.

Dacă locuința este încălzită cu gaze naturale, energie electrică, precum și cu lemne, cărbuni și combustibili petrolieri limita venitului net pe membru de familie este de 615 de lei atât în cazul familiilor, cât și în cazul persoanei singure.

Ajutoarele pentru încălzirea locuinței cu energie electrică se acordă doar în situația în care acesta este principalul sistem de încălzire utilizat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...