Bănicioiu: Să nu creăm aglomerație în centrele de donare de sânge, să ne concentrăm eforturile pentru zilele următoare

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a făcut, sâmbătă dimineață, un apel către bucureșteni să nu aglomereze centrele de donare de sânge și să își concentreze eforturile pentru zilele următoare, când va fi de asemenea nevoie de sânge. 

ALERTĂ LIVE UPDATE Incendiu la clubul Colectiv din Capitală — Arafat: 27 de persoane au murit, 184 au fost transportate la spital, 146 au rămas internate (FOTO / VIDEO)

"Facem însă un apel pentru a nu crea aglomerație si pentru a conserva eforturile și pe zilele următoare, când vom avea nevoie de cantități suplimentare de sânge. Deci, să nu ne ducem toți în momentul de față, ci să conservăm efortul pentru zilele următoare. În momentul de față, este asigurat necesarul și vreau să vă spun că sunt cele 3 centre unde se pot duce cei care vor să doneze sânge: este centrul din strada Constantin Caracaș, numărul 2, care este deschis astăzi; centrul de la Spitalul Militar, la fel, deschis de la 7,00 dimineața și centrul de la Spitalul Universitar, la fel, deschis de la ora 8,00 dimineața", a anunțat Bănicioiu, la Palatul Victoria. Acesta a mai spus că "solidaritatea bucureștenilor este extraordinară și de apreciat".  

"Noi am comunicat că îi așteptăm pe oameni să doneze de la ora 8,00 de dimineața, foarte mulți dintre ei au venit încă de azi-noapte și, practic, centrul de transfuzii București a fost deschis de la unu și jumătate de azi-noapte", a precizat ministrul Sănătății.  AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Da, te poți infecta din aer, în anumite condiții. Masca: obligatorie. Trei scenarii pentru sfârșitul cr…

2 Coronavirus / Ultimele raportări din Europa arată o scădere a intensității epidemiei / Situația se înrăutățește do…

3 Noutate / Ştefan Busnatu (Universitatea de Medicină): Persoanele sănătoase care contractează COVID-19 sunt expus…

4 Luminița de la capătul tunelului? Profesorul Rafila anunță că în România începe testarea medicamentului americ…

5 Boris Johnson se înfurie pe China: a ascuns situaţia reală / Oamenii de ştiinţă l-au avertizat pe Johnson că reg…

recomandări

Te ia DNA: Danut Groza

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Reîncepe 'Dosarele X'! Iată trailerul