Băsescu: Din păcate, în momentul de față avem prea mulți judecători timorați

Băsescu: Din păcate, în momentul de față avem prea mulți judecători timorați

Fostul președinte Traian Băsescu a susținut, duminică, la Alba Iulia, că în momentul de față sunt prea mulți judecători "timorați", iar unele rechizitorii ale procurorilor sunt "editoriale".

"A fost o perioadă în care au trebuit încurajați profund procurorii pentru a avea curaj să deschidă dosare. Am uitat însă că justiția o fac judecătorii. Din păcate, în momentul de față avem prea mulți judecători timorați. Ei trebuie încurajați, să aibă curaj să fie de acord sau să nu fie de acord cu rechizitoriile procurorilor. Am văzut destule rechizitorii care, vorba maestrului Cristoiu, sunt editoriale. Fără probe, sunt doar păreri. Și am văzut și instanțe care nu au avut curaj să treacă peste punctul de vedere al procurorilor", a declarat Traian Băsescu, prezent la Conferința Regională Centru a Partidului Mișcarea Populară.

Fostul șef al statului a spus că trebuie militat pentru întărirea autorității și autonomiei judecătorilor, afirmând despre aceștia că sunt "Dumnezeul justiției".

"Trebuie să milităm, așa cum am militat la vremea respectivă pentru întărirea autorității și autonomiei procurorilor, trebuie să milităm pentru întărirea autorității și autonomiei judecătorilor. De fapt, judecătorul face justiția. Avocatul, procurorul sunt parte a sistemului de justiție, dar Dumnezeul justiției este judecătorul", a spus Traian Băsescu.

Fostul președinte al României a adăugat că judecătorii trebuie încurajați să aplice legea și să nu fie timorați de campaniile televizate. "Este deja o realitate că foarte mulți magistrați, fie ei procurori sau judecători, sunt timorați de campaniile de presă", a susținut Traian Băsescu, care a menționat în acest context postul Antena 3.

Traian Băsescu a participat duminică la Alba Iulia la a Conferința Regională Centru a PMP, la care au fost prezenți sute de delegați din Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale