Băsescu: Judecătorii CCR nu pot fi trași la răspundere pentru vot

Băsescu: Judecătorii CCR nu pot fi trași la răspundere pentru vot

Fostul președinte Traian Băsescu a afirmat, duminică seară, referindu-se la audierea judecătorilor Curții Constituționale al României (CCR), că aceștia nu pot fi trași la răspundere pentru votul lor, demersul Parchetului General împotriva acestora fiind parte a unui scenariu de 'demolare a instituțiilor'.

'Judecătorii CCR nu pot fi trași la răspundere pentru vot și pentru opiniile lor, ca și parlamentarii. În plus, judecătorii CCR sunt inamovibili, ca orice judecător. Ce face acum Parchetul General, după părerea mea, intră în acest scenariu, întâmplător sau controlat, de demolare a instituțiilor', a declarat Băsescu la postul B1.

Acesta a arătat că lupta anticorupție trebuie să continue, însă fără 'demolarea' instituțiilor statului, punctând că acțiunile actuale ale justiției nu își au locul într-o justiție 'matură'.

'Nu vă ascund că în ultima perioadă parcă și ambasadele au început să nu mai fi atât de vehemente dacă se întâmplă ceva ce nu e pe placul Parchetelor sau... Există o certitudine. Lupta anticorupție trebuie să continue. Ea poate continua și altfel decât cu demolări de instituții, dar se preferă varianta asta. (...) Când faci harcea-parcea toate instituțiile — Parlament, CCR, Guvern, administrație locală — simultan... Oamenii pot fi anchetați, dar lasă-l să își continue funcția și îl mai chemi în fiecare zi la Parchet să îți mai scrie dacă ai nelămuriri. (...) De ce nu îl anchetezi până când îl duci în pușcărie? Eu am fost un mare adversar al arestărilor preventive, pentru că practic îl distrugi pe omul ăla din capul locului înainte de a-l judeca cineva', a spus Băsescu.

Fostul șef al statului și-a exprimat îngrijorarea față de deprecierea capacității instituțiilor de a-și îndeplini misiunea, arătând că 'marii actori politici în momentul de față sunt liderii din justiție'. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Drama Foișor”, o nouă manipulare ordinară? / Directorul pus de Firea, elementul-cheie al regiei

2 Petrecere de pomină la Miami, cu Loredana, vedete și milionari din România

3 VIDEO Scursura TV / Dana Budeanu mai avea puțin și-l masturba live pe Ciutacu, de „indignare”

4 Ucraina / perspectiva repetării scenariului sfâşierii Iugoslaviei

5 VIDEO Beatrice Mahler, primul medic care recunoaște oficial adevărul: Sunt 20.000 de cazuri pe zi, de 4 ori ma…