Băsescu: Lipsa statului de drept şi corupţia, RISCURI la securitatea naţională. Vedeţi Ucraina

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la Alba Iulia, la o dezbatere organizată de Fundaţi Mişcarea Populară, că lipsa statului de drept şi corupţia reprezintă riscuri pentru securitatea naţională, el dând exemplul Ucrainei.

Traian Băsescu (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Băsescu: România este departe de a fi cea mai coruptă ţară din UE

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la Alba Iulia, că "România este departe de a fi cea mai coruptă ţară din UE", adăugând: "trebuie să ne batem toţi pentru a schimba această percepţie".

"În acelaşi timp trebuie să recunoaştem şi un alt adevăr: România s-a obişnuit să se autoflageleze. România este departe de a fi cea mai coruptă ţară din UE, dar trebuie să ne batem toţi pentru a schimba această percepţie", a spus Băsescu.

"Lipsa statului de drept şi corupţia ne împing către alte zone, riscuri pentru securitatea naţională. (...) Ucraina este un rezultat al corupţiei crâncene care a existat în ţară şi în timpul lui Timoşenko şi în timpul lui Ianukovici", a spus Traian Băsescu, adăugând că în Ucraina corupţia a fost atât de crâncenă "încât s-a luat Crimeea fără să se tragă un glonţ".

”Deci, corupţia poate distruge un stat”, a avertizat Traian Băsescu, adăugând: ”o ţară atât de bogată cum e Ucraina a ajuns să fie la discreţia Federaţiei Ruse în primul rând din cauza corupţiei".

Băsescu a mai spus că "o altă vulnerabilitate care pune sub semnul întrebării un stat de drept sunt campaniile mass-media: "Spre exemplu, Grupul Intact, grupul lui Ghiţă, RTV, duc campanii de dezbinare a naţiunii, de rupere a coeziunii naţiunii".

"Acest tip de vulnerabilităţi nu apar din neant, ele sunt coordonate şi produc efecte, iar în cele din urmă se poate întâmpla exact ca în Ucraina", a mai spus şeful statului.

Traian Băsescu participă, sâmbătă, la Alba-Iulia, la dezbaterea cu tema "Statul de drept şi lupta împotriva corupţiei", organizată de Fundaţia Mişcarea Populară Alba.

 

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mesajul lui Sebastian Lăzăroiu pentru cei care cer dezbatere cu Dăncilă: Rușine!

2 Hopa, lui Caramitru i-a revenit mintea la cap! Credem că a scris cea mai bună analiză făcută până acum

3 Excepțional text scris de Marian Godină despre „dezbaterea” cu Dăncilă! Cei care strigă isteric „vrem confrunt…

4 CEx cu scandal la PSD! Se țipă de se aude din curte / Dăncilă către Manda: Să spuneți că nu puteți câștiga alege…

5 DOCUMENT / Singurele secții unde a câștigat Viorica Dăncilă în Iași sunt cele în care au votat pușcăriașii!

recomandări

Te ia DNA: Cornelia Negrut

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Aproape aș locui în casa asta în stil gotic