Băsescu: Lipsa statului de drept şi corupţia, RISCURI la securitatea naţională. Vedeţi Ucraina

Băsescu: Lipsa statului de drept şi corupţia, RISCURI la securitatea naţională. Vedeţi Ucraina

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la Alba Iulia, la o dezbatere organizată de Fundaţi Mişcarea Populară, că lipsa statului de drept şi corupţia reprezintă riscuri pentru securitatea naţională, el dând exemplul Ucrainei.

Traian Băsescu (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Băsescu: România este departe de a fi cea mai coruptă ţară din UE

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la Alba Iulia, că "România este departe de a fi cea mai coruptă ţară din UE", adăugând: "trebuie să ne batem toţi pentru a schimba această percepţie".

"În acelaşi timp trebuie să recunoaştem şi un alt adevăr: România s-a obişnuit să se autoflageleze. România este departe de a fi cea mai coruptă ţară din UE, dar trebuie să ne batem toţi pentru a schimba această percepţie", a spus Băsescu.

"Lipsa statului de drept şi corupţia ne împing către alte zone, riscuri pentru securitatea naţională. (...) Ucraina este un rezultat al corupţiei crâncene care a existat în ţară şi în timpul lui Timoşenko şi în timpul lui Ianukovici", a spus Traian Băsescu, adăugând că în Ucraina corupţia a fost atât de crâncenă "încât s-a luat Crimeea fără să se tragă un glonţ".

”Deci, corupţia poate distruge un stat”, a avertizat Traian Băsescu, adăugând: ”o ţară atât de bogată cum e Ucraina a ajuns să fie la discreţia Federaţiei Ruse în primul rând din cauza corupţiei".

Băsescu a mai spus că "o altă vulnerabilitate care pune sub semnul întrebării un stat de drept sunt campaniile mass-media: "Spre exemplu, Grupul Intact, grupul lui Ghiţă, RTV, duc campanii de dezbinare a naţiunii, de rupere a coeziunii naţiunii".

"Acest tip de vulnerabilităţi nu apar din neant, ele sunt coordonate şi produc efecte, iar în cele din urmă se poate întâmpla exact ca în Ucraina", a mai spus şeful statului.

Traian Băsescu participă, sâmbătă, la Alba-Iulia, la dezbaterea cu tema "Statul de drept şi lupta împotriva corupţiei", organizată de Fundaţia Mişcarea Populară Alba.

 

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / O fostă agentă a Secret Service dezvăluie ce i-a spus Putin lui Bush, în 2008, la București

2 N-au leac! / Priviți ce hartă le-au prezentat ucrainenii americanilor!

3 VIDEO Încă o dovadă că USR este doar un hârdău de rahat care încă n-a explodat

4 „Ce ne va trimite data viitoare? Perne?” / Vitali Klitschko, „fără cuvinte” după ajutorul militar promis de Germ…

5 ULTIMA ORĂ Afacerist sibian găsit spânzurat în București