Băsescu: Lipsa statului de drept şi corupţia, RISCURI la securitatea naţională. Vedeţi Ucraina

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la Alba Iulia, la o dezbatere organizată de Fundaţi Mişcarea Populară, că lipsa statului de drept şi corupţia reprezintă riscuri pentru securitatea naţională, el dând exemplul Ucrainei.

Traian Băsescu (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Băsescu: România este departe de a fi cea mai coruptă ţară din UE

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la Alba Iulia, că "România este departe de a fi cea mai coruptă ţară din UE", adăugând: "trebuie să ne batem toţi pentru a schimba această percepţie".

"În acelaşi timp trebuie să recunoaştem şi un alt adevăr: România s-a obişnuit să se autoflageleze. România este departe de a fi cea mai coruptă ţară din UE, dar trebuie să ne batem toţi pentru a schimba această percepţie", a spus Băsescu.

"Lipsa statului de drept şi corupţia ne împing către alte zone, riscuri pentru securitatea naţională. (...) Ucraina este un rezultat al corupţiei crâncene care a existat în ţară şi în timpul lui Timoşenko şi în timpul lui Ianukovici", a spus Traian Băsescu, adăugând că în Ucraina corupţia a fost atât de crâncenă "încât s-a luat Crimeea fără să se tragă un glonţ".

”Deci, corupţia poate distruge un stat”, a avertizat Traian Băsescu, adăugând: ”o ţară atât de bogată cum e Ucraina a ajuns să fie la discreţia Federaţiei Ruse în primul rând din cauza corupţiei".

Băsescu a mai spus că "o altă vulnerabilitate care pune sub semnul întrebării un stat de drept sunt campaniile mass-media: "Spre exemplu, Grupul Intact, grupul lui Ghiţă, RTV, duc campanii de dezbinare a naţiunii, de rupere a coeziunii naţiunii".

"Acest tip de vulnerabilităţi nu apar din neant, ele sunt coordonate şi produc efecte, iar în cele din urmă se poate întâmpla exact ca în Ucraina", a mai spus şeful statului.

Traian Băsescu participă, sâmbătă, la Alba-Iulia, la dezbaterea cu tema "Statul de drept şi lupta împotriva corupţiei", organizată de Fundaţia Mişcarea Populară Alba.

 

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Verișoara lui Tătaru l-a impus ca administrator la Antibiotice SA, cu 2500 de Euro lunar, pe cumătrul ministru…

2 Citiți! Un singur cuvânt: Mafie!

3 Informație / Presiuni enorme asupra lui Ciolacu pentru dărâmarea Guvernului Orban! Miza? Ponta-premier!

4 Document / Ăștia ar trebui condamnați pe viață! / Peste 426 de milioane de euro, valoarea prejudiciilor din dosare…

5 Judecați voi / Justiției i-au trebuit 8 luni ca să stabilească cine rejudecă procesul familiei Cosma din Prahova…

recomandări

Te ia DNA: Baronul Salvador

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Video incredibil cu un elefant surprins strângând gunoiul