Băsescu: Propunerea PNL privind alegerea primarilor arată disperarea că Bușoi nu are șanse la Capitală

Băsescu: Propunerea PNL privind alegerea primarilor arată disperarea că Bușoi nu are șanse la Capitală

Președintele Mișcării Populare, Traian Băsescu spune că propunerea PNL privind revenirea la alegerea primarilor din două tururi de scrutin arată "neputința și disperarea" liberalilor față de faptul că potențialul lor candidat la funcția de primar general, Cristian Bușoi, nu are șanse să câștige cursa electorală la Primăria Capitalei.

"Atunci când liberalii, în comisia condusă de PNL-istul Mihai Voicu și ulterior în plenul Parlamentului, au votat alături de PSD alegerea primarilor dintr-un singur tur, le-a părut că s-au pricopsit politic. Atunci când din programul Guvernului Cioloș au scos emiterea legii pentru alegerea primarilor în două tururi, de asemenea au votat programul cu multă veselie tot alături de PSD. Acum, când au constatat că protejatul lor, al lui Iohannis și al lui Hellvig, nu are șanse să câștige Primăria Capitalei, vor să se revină la două tururi pentru alegerea primarilor. Eu nu spun că nu este corectă alegerea primarilor din două tururi. Dimpotrivă, susțin că alegerea primarilor dintr-un singur tur este un experiment greșit făcut în timpul mandatului meu și care trebuia corectat. Dar revenirea liberalilor asupra subiectului, după ce acum câteva săptămâni au votat alături de PSD actuala lege electorală, dar și programul Guvernului Cioloș, nu înseamnă nimic altceva decât neputința și disperarea pe care liderii PNL încearcă să le salveze prin propaganda mincinoasă făcută împotriva propriilor aranjamente cu PSD", afirmă Traian Băsescu într-un mesaj postat, marți, pe Facebook.

Președintele MP adaugă că "oricum, Hellvig și Iohannis nu-l pot face primar pe Bușoi nici în două tururi". "Poate se încearcă și cu Predoiu pentru că el este tot timpul încălzit și pregătit... să fie numit", conchide Băsescu.

Premierul Dacian Cioloș a afirmat marți, referindu-se la solicitarea PNL privind adoptarea unei ordonanțe de urgență pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin, că nu este democratic ca o lege adoptată de Parlament să fie modificată de Guvern prin OUG.

Biroul Politic Național al PNL a decis luni să-i înainteze premierului o propunere în sensul aprobării printr-o ordonanță de urgență a prevederii privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin, a anunțat co-președintele liberalilor Alina Gorghiu.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bobonete, înfierbântat după ce-a văzut pozele hot cu Mădălina Ghenea în dormitor

2 „Cum ar putea o gură care se spurcă prin sex oral să ia anafura, agheasma sau să sărute sfintele icoane / Dacă î…

3 Judecător / Ion Cristoiu nu a putut demonstra că nu a colaborat cu Securitatea

4 VIDEO Gabriel Păun (Agent Green): Blana ursului e la un tăbăcar din Târgu Secuiesc. E vorba de Arthur, nu ști…

5 Documente / Doar 5 din 33 de candidați au promovat concursul pentru șefia Caselor Județene de Asigurări de Sănăt…