Becali a fost sancţionat după permisia de 24 de ore. Finanţatorul Stelei nu mai poate primi vizite şi pachete timp de o lună. El a depus contestaţie

Gigi Becali a fost sancţionat de o comisie a Penitenciarului Poarta Albă după ce a dat declaraţii presei în timpul permisiei de 24 de ore, având suspendat o lună dreptul de a primi vizite şi pachete, sancţiunea fiind contestată, potrivit avocatului său, la judecatorul delegat din penitenciar.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Poarta Albă, Gabriel Botezan, spune că în data de 14 mai a fost declanşată procedura disciplinară în cazul lui Gigi Becali, pentru intervenţia în cadrul unei emisiuni televizate şi pentru comportamentul din perioada permisiunii din penitenciar, când a dat mai multe interviuri presei.

Potrivit sursei citate, după analizarea faptelor, comisia a luat o hotărâre pe care a comunicat-o, personal, deţinutului.

"Nu ştiu să vă spun care este hotărârea comisiei. Nu sunt informaţii de interes public şi se comunică direct persoanei lipsite de libertate. Sunt documente care circulă între comisie şi deţinut", a precizat Gabriel Botezan.

Avocatul lui Gigi Becali, Bogdan Vlad, spune că clientul său a fost sancţionat cu suspendarea dreptului la vizită şi cu suspendarea dreptului de a primi pachete, timp de o lună, dar sancţiunea a fost contestată la judecătorul delegat din cadrul penitenciarului, astfel că pentru moment este suspendată.

"A făcut plângere care suspendă executarea sancţiunilor. Am atacat la judecătorul delegat, iar dacă hotărârea va fi nefavorabilă o vom ataca în instanţă. Pentru moment, plângerea suspendă executarea sancţiunilor, astfel că el poate primi în continuare pachete şi vizite", spune Bogdan Vlad.

Potrivit acestuia, faptul că Gigi Becali a fost sancţionat pentru că a vorbit cu presa este "inadmisibil şi aburd".

"A fost sancţionat pentru că a vorbit cu presa. Este inadmisibil, pentru că dreptul de a putea contacta mass-media este garantat prin lege. Niciun deţinut nu poate fi sancţionat pentru că ia contact cu presa. Administraţia fiecărui penitenciar are obligaţia să faciliteze contactul deţinutului cu presa, nu să-l obstrucţioneze. Sancţiunea este realmente absurdă", a mai declarat avocatul lui Gigi Becali.

De asemenea, el spune că nu poate fi luată în discuţie nici problema schimbării regimului de detenţie, din deschis, cum este în prezent, în semi-deschis.

"Nu se poate pune problema schimbării regimului de detenţie, atâta timp cât această hotărâre a comisiei nu poate produce niciun efect pentru că ea este contestată, iar contestaţia suspendă executarea sancţiunilor”, mai spune Bogdan Vlad.

Gigi Becali a declarat, marţi, că speră într-o decizie a Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) prin care să îi fie permis să meargă la tratament, el susţinând că se vindecă mai greu, "cam în doi-trei ani, până la 1 decembrie, când vine noul preşedinte" şi îl graţiază, dacă "nu se ambiţionează şi tata Băse şi buf".

George Becali le-a declarat jurnaliştilor, marţi dimineaţă, la revenirea la Penitenciarul Poarta Albă, că speră să fie liber după un an şi jumătate de închisoare, urmând să depună o contestaţie la executare în dosarul Valiza deoarece fapta pentru care a fost condamnat s-a dezincriminat, conform noului Cod penal.

El a spus că este posibil chiar să iasă şi mai repede, în urma unei decizii a CEDO, bazată pe un articol potrivit căruia persoanele grav bolnave şi care nu pot fi tratate în reţeaua penitenciarelor trebuie lăsate să se trateze în libertate.

Becali a avut o permisie de 24 de ore, el declarând la revenirea în unitatea de detenţie că a fost acasă, şi-a liniştit familia că este sănătos, nu este "chelios, bătrân sau slăbit".

Permisia de 24 de ore i-a fost acordată lui Gigi Becali în urma deciziei luate în luna aprilie, de comisia de specialitate a penitenciarului. Becali a fost recompensat pentru bună purtare, după ce a participat la activităţi şi a respectat regulamentul, potrivit unor surse din ANP.

Gigi Becali are de executat o pedeapsă de trei ani şi jumătate de închisoare, după ce a fost condamnat, în 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi a primit ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul "Valiza" şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina.

Becali a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava până în 29 octombrie 2013, când a fost transferat la Penitenciarul Poarta Albă, după ce Administraţia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia. Finanţatorul FC Steaua execută pedeapsa în regim deschis.

El a depus, în timpul detenţiei, cereri de permisie sau de învoire pentru a participa la unele evenimente în familie, precum şi o solicitare de întrerupere a executării pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i însă respinse.

Instanţa a respins şi cererea de întrerupere a pedepsei lui Becali pe motiv că acesta ar avea nevoie de o intervenţie chirurgicală la coloană.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 „Adio, Grecia! Nu mai mergem în viața noastră!” Revoltă pe forumuri, după ce Grecia a decis să suspende tempor…

2 VIDEO Judecați voi! / Tânăr, în Centrul Vechi, despre coronavirus: „De ce să ne fie frică? Nu există, doamnă, aș…

3 „Dar manual” / Renate Weber i-a dat fetei ei 100.000 de euro

4 Manipulare ordinară a nevestei lui Cataramă / Dr. Adina Alberts, despre legea carantinei: „Nicolae Ceauşescu ar …

5 Epidemiologul Molnar Geza: Al doilea vârf va fi depășit în două săptămâni. Nu se impune o nouă izolare