Brașov: Președintele și un vicepreședinte al CJ, administratorul public și șeful Serviciului de achiziții, audiați la DNA

Brașov: Președintele și un vicepreședinte al CJ, administratorul public și șeful Serviciului de achiziții, audiați la DNA

Președintele Consiliului Județean (CJ) Brașov, Aristotel Căncescu, administratorul public al instituției, Radu Ispas, vicepreședintele CJ, Mihai Pascu și șeful Serviciului de achiziții publice, Emil Cirică, se află luni la audieri la Direcția Națională Anticorupție (DNA) - Serviciul teritorial Brașov.

Foto: (c) SORIN LUPȘA/AGERPRES FLUX

Președintele CJ a ajuns în jurul orei 13,00, la scurt timp fiind urmat de vicepreședintele Mihai Pascu. În același timp, la sediul CJ continuă perchezițiile începute luni dimineață.

Perchezițiile pe care procurorii DNA le efectuează luni dimineață în județul Brașov în dosarul de corupție cu achiziții publice vizează sediile a două instituții și a trei societăți comerciale, precum și zece locuințe.

"Procurori din cadrul DNA — Serviciul Teritorial Brașov efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție. Sunt efectuate percheziții domiciliare în 15 locații situate în municipiul Brașov și localități învecinate, din care două la instituții publice de interes local, trei la sediile unor societăți comerciale și zece la locuințele unor persoane fizice", se arată într-un comunicat al DNA transmis AGERPRES.

Dosarul investigat de procurori are legătură cu achiziții publice, iar prejudiciul în acest caz s-ar ridica la peste 10 milioane euro.

AGERPRES/(A, AS — autor: Jana Pintili, editor: Cristian Anghelache)

Citește și:
Senatorul Sebastian Grapă (PNL Brașov): Ce se întâmplă cu Aristotel Căncescu e un joc murdar

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Vipera ţine cu dinţii de Reghecampf

2 O femeie l-a surprins pe soț în timp ce „servea un oral” de la o minoră / Ce a urmat s-a transformat în coșmar

3 Așa o fi?

4 Alcov bucureștean cu o bombă sexuală / Un milionar căsătorit a combinat-o pe fiica partenerului de afaceri

5 VIDEO De văzut!