Brașov: Primarul comunei Bran a fost arestat preventiv

Primarul comunei Bran, Gheorghe Hermenean, a fost arestat preventiv joi, pentru 30 de zile. Adus în cătușe la Tribunalul Brașov în jurul orei 16,00, judecătorul de drepturi și libertăți a admis, după aproape două ore de audieri, propunerea procurorilor și a hotărât arestarea preventivă pentru 30 de zile a acestuia.

Edilul a făcut imediat contestație la decizia luată de judecător, urmând ca aceasta să se judece la Curtea de Apel Brașov, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Brașov, judecătoarea Alina Mioc.

Când a ajuns joi la Tribunalul Brașov din arestul Poliției, primarul Branului a fost întrebat de presă dacă a avut atât de mare nevoie de cei 5.000 de lei pe care i-a luat mită, iar acesta a răspuns: "Îmi pare rău. A fost o capcană".

Gheorghe Hermenean a fost prins în flagrant miercuri, 5 noiembrie, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, imediat după ce acesta, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a primit de la reprezentantul legal al unei societăți comerciale cu care primăria s-a aflat în relații contractuale, suma de 5000 de lei pretinsă anterior, reprezentând un procent de aproximativ 10% din valoarea unui contract de prestări servicii de amplasare a instalațiilor ornamentale în comuna Bran, cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Gheorghe Hermenean este primar al localității Bran din anul 2004, fiind în prezent la finalul celui de al treilea mandat în această funcție.

AGERPRES / (AS — autor: Jana Pintili, editor: Marius Frățilă)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 O să aveți un șoc când veți afla cine sunt...

2 Informație / Președintele pregătește din umbră o mutare care poate îngropa definitiv PSD

3 Un erou în locul lui Arafat?

4 În afacerea „10 august 2018” a venit și vremea decontării vinovățiilor individuale

5 Citiți asta! Securitatea n-a murit!

recomandări

Te ia DNA: Cristian Popescu Piedone

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Video incredibil cu un elefant surprins strângând gunoiul