Brașov: Primarul comunei Bran a fost arestat preventiv

Primarul comunei Bran, Gheorghe Hermenean, a fost arestat preventiv joi, pentru 30 de zile. Adus în cătușe la Tribunalul Brașov în jurul orei 16,00, judecătorul de drepturi și libertăți a admis, după aproape două ore de audieri, propunerea procurorilor și a hotărât arestarea preventivă pentru 30 de zile a acestuia.

Edilul a făcut imediat contestație la decizia luată de judecător, urmând ca aceasta să se judece la Curtea de Apel Brașov, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Brașov, judecătoarea Alina Mioc.

Când a ajuns joi la Tribunalul Brașov din arestul Poliției, primarul Branului a fost întrebat de presă dacă a avut atât de mare nevoie de cei 5.000 de lei pe care i-a luat mită, iar acesta a răspuns: "Îmi pare rău. A fost o capcană".

Gheorghe Hermenean a fost prins în flagrant miercuri, 5 noiembrie, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, imediat după ce acesta, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a primit de la reprezentantul legal al unei societăți comerciale cu care primăria s-a aflat în relații contractuale, suma de 5000 de lei pretinsă anterior, reprezentând un procent de aproximativ 10% din valoarea unui contract de prestări servicii de amplasare a instalațiilor ornamentale în comuna Bran, cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Gheorghe Hermenean este primar al localității Bran din anul 2004, fiind în prezent la finalul celui de al treilea mandat în această funcție.

AGERPRES / (AS — autor: Jana Pintili, editor: Marius Frățilă)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiitoare de lider PNL angajată la stat

2 Cică ele ar adevăratul motiv al intrării lui Băse în cursa pentru Primăria Capitalei

3 Surse din Poliție: Șefii se tem că au fost înregistrați de clan în biserică / Percheziții cu cântec

4 Prima bombă de campanie! Șarlatania din trecutul deputatului USR Stelian Ion: handicap inventat pentru locuinț…

5 Stelian Tănase intră tare la Băsescu: Secu l-a reactivat pe Petrov