Camera Deputaților: Dezbatere despre creditele în franci elvețieni, miercuri, la Comisia de buget

Camera Deputaților: Dezbatere despre creditele în franci elvețieni, miercuri, la Comisia de buget

Comisia de buget-finanțe a Camerei Deputaților va discuta în ședința de miercuri despre măsurile necesare pentru diminuarea impactului aprecierii francului elvețian asupra creditelor acordate în această monedă.

"S-a aprobat solicitarea din partea Comisiei de buget—finanțe de a discuta mâine (n.r.-miercuri), la ora 11,00 cu privire la problema care a apărut în România legată de creditele persoanelor fizice care sunt luate în franci elvețieni. Președintele comisiei, Ștefan Viorel, a solicitat asta, am aprobat pentru că este în afara programului aprobat de Biroul permanent pentru activitatea comisiei", a spus președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, marți, la finalul ședinței Biroului permanent.

Președintele Comisiei de buget-finanțe de la Camera Deputaților, Ștefan Viorel, a solicitat Biroului permanent să aprobe pentru miercuri, începând cu ora 11,00, o ședință a comisiei în care "să se identifice măsurile necesare a fi luate pentru diminuarea impactului aprecierii francului elvețian asupra creditelor acordate în această monedă".

În cadrul acestei ședințe urmează să fie audiați reprezentanții Băncii Naționale a României, ai Asociației Române a Băncilor, ai Asociației Naționale pentru Protecția Consumatorilor și ai asociațiilor pentru care subiectul prezintă interes, se arată în solicitarea lui Ștefan Viorel.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante