Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Capii unei rețele care transporta cocaină ingerată, în valoare de 1,5 milioane de euro, trimiși în judecată

Procurorii DIICOT Brăila au trimis în judecată cinci persoane, membre ale unui grup infracțional care au transportat aproape 15 kg de cocaină cu ajutorul unor cărăuși care ingerau marfa, cu o valoare de piață de circa 1,5 milioane de euro, și 7 kg canabis, cu o valoare de piață de 70.000 - 84.000 euro.

DIICOT Brăila i-a trimis în judecată pe Alina Sandu, arestată preventiv în lipsă, pentru constituire de grup infracțional organizat, trafic de droguri de mare risc și finanțarea săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de mare risc, și pe Leonard-Cristian Tudorache, în arest preventiv, pentru constituire de grup infracțional organizat, trafic de droguri de mare risc și introducerea în țară de droguri de risc și de mare risc.

Alături de cei doi, au mai fost trimiși în judecată, pentru aderare la un grup infracțional organizat și trafic de droguri de risc și de mare risc, pe Marian Dobriță, Vasilică Rătunzeanu și pe Rolando-Vasile Lepădatu.

Procurorii DIICOT descriu, într-un comunicat remis joi AGERPRES, mecanismul prin care Alina Sandu, concubinul acesteia, cunoscut doar sub pseudonimul de "Emma Boema", și Leonard-Cristian Tudorache, zis "Tâmplaru", au constituit un grup infracțional care își derula o parte din activitățile infracționale pe raza județului Brăila, zona de unde își racolau cărăușii.

Transportatorii drogurilor erau recrutați în general din zonele rurale, din rândul tinerilor fără venituri și cu educație precară. Aceștia erau conduși în Amsterdam, unde erau puși în legătură cu Alina Sandu, rezidentă în Olanda, ce avea o relație de concubinaj cu un cetățean de culoare, posibil nigerian, ce se recomanda cu pseudonimul "Emma Boema".

Acesta, alături de Alina Sandu, îi instruia pe cărăuși cu privire la ingerarea capsulelor cu cocaina, cantități ce variau între 500 și 1.000 de grame, la modul de comunicare cu ei și destinatarul drogurilor, precum și la traseul de urmat.

Aceștia primeau sume mici de bani pentru cheltuieli personale, urmând ca la finalizarea operațiunii să primească aproximativ 10-20 de euro pe capsula de cocaină transportată.

"În urma investigațiilor, au fost identificați inculpații Rătunzeanu Vasilică, Dobrița Marian, Andrei Marius, din județul Brăila, precum și inculpata Bârsan Bianca Gabriela, din municipiul București, care, în perioada ianuarie 2013 — ianuarie 2015, au efectuat mai multe transporturi de droguri în Europa pe relația Olanda-Anglia, Olanda-Cipru, Olanda-Franța, Olanda-Spania și Olanda-România", se arată în comunicat.

Cocaina era pusă la dispoziție de inculpata Alina Sandu și de concubinul "Emma Boema" sau era adusă la locuința celor doi de alte persoane, de regulă de culoare, care o predau inculpatei și concubinului ei, pentru îngurgitare și transport către destinatari.

În perioada septembrie 2013 — ianuarie 2014, Bianca Gabriela Bârsan a efectuat cinci transporturi cu cocaina îngurgitată, ce însumează 3.980 grame, fiind prinsă pe 8 ianuarie 2014 de autoritățile belgiene pe aeroportul Charleroi — Bruxelles, în timp ce avea în stomac 86 de capsule cu cocaină, cu greutatea brută de 1.110 grame, conținând 860 grame de cocaină, având asupra sa un bilet de avion pe ruta Bruxelles — Paphos (Cipru).

De asemenea, Marius Andrei, zis "Bibică", a efectuat pentru Alina Sandu șapte transporturi de cocaină, cu o cantitate totală de 2.973,44 grame, iar în afară de aceasta a mai transportat și 7 kg de canabis.

Prezenta cauza a fost efectuată cu sprijinul Eurojust, al autorităților judiciare din Republica Cipru, Regatului Belgiei și Țărilor de Jos.  AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Sursele puterii PSD. Toți românii cu minte și suflet ar trebui să citească acest articol

2 VIDEO Înregistrări care vor arunca în aer PSD! RISE Project anunță dezvăluiri fără precedent!

3 VIDEO S-a detonat NUCLEARA! Cum s-a pus la cale LINȘAREA mediatică a șefei DNA!

4 BREAKING! Curtea Supremă, lovitură MORTALĂ pentru CCR? Pică toate deciziile care au UCIS Justiția?

5 ALERTĂ Codrin Ștefănescu anunță că PSD va modifica legile pentru ca magistrații care au „greșit” față de corup…

recomandări

Te ia DNA: Nicolae Moga

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un tip a creat ciocanul lui Thor cu electromagneţi şi amprentă