Cazanciuc a transmis președintelui propunerea de numire a lui Horodniceanu la șefia DIICOT

Cazanciuc a transmis președintelui propunerea de numire a lui Horodniceanu la șefia DIICOT

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a transmis președintelui Klaus Iohannis propunerea pentru numirea lui Daniel Constantin Horodniceanu în funcția de procuror șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT). Potrivit unui comunicat al Ministerului Justiției, în urma audierii și a analizei proiectului de management depus, Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a emis luni aviz favorabil pentru candidatul propus — Daniel Constantin Horodniceanu, procuror-șef al DIICOT — Serviciul Teritorial Iași.

Potrivit dispozițiilor art.54 alin. 1 din Legea 303/ 2004, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, procurorul șef al DIICOT și adjuncții acestora sunt numiți de președintele României, la propunerea ministrului Justiției, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcția de judecător sau procuror, pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

Ministrul Robert Cazanciuc a declarat luni că Daniel Horodniceanu este cea mai bună propunere pentru conducerea DIICOT.

"Nu am niciun fel de informații care să mă ducă la concluzia că Daniel Horodniceanu nu ar fi astăzi cea mai bună propunere pentru a conduce DIICOT.

Este un om de echipă, este un om care a știut să performeze de-a lungul timpului la DIICOT, a știut să atragă și să mențină în jurul lui oamenii care vor să performeze la DIICOT și sunt absolut convins că, în afara agendei DIICOT, nu are nicio altă agendă. (...) Cred că astăzi a demonstrat foarte clar o bună cunoaștere a DIICOT, a demonstrat maturitate și echilibru în soluțiile propuse, cred că a înțeles și din partea membrilor Secției ce mai are de făcut atât în proiectul managerial, cât și în soluțiile concrete pe care le va decide pentru activitățile DIICOT", a spus ministrul Justiției.

Cazanciuc a arătat că nu vede niciun motiv pentru care Daniel Horodniceanu să nu fie numit în funcție de președintele Klaus Iohannis, în condițiile în care există și un aviz favorabil din partea CSM. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

2 Interlopi la PNL

3 „Pot să filmez și eu puțin bucătăria ta?” / Interlopii României au început să-și afișeze ostentativ bogăția

4 DEZVĂLUIRI Pesediștii înroșeau telefoanele / Presiunile puse de cumnatul lui Adrian Năstase asupra conducerii AS…

5 Sex cu năbădăi în Oltenia! / Patron amenințat cu pistolul de amantul nevestei!