Cazanciuc, despre declaraţia lui Ponta privind percheziţiile în cazul lui Mazăre: Nu am informaţii că ar fi o campanie împotriva cuiva. Cine încalcă legea să răspundă

Cazanciuc, despre declaraţia lui Ponta privind percheziţiile în cazul lui Mazăre: Nu am informaţii că ar fi o campanie împotriva cuiva. Cine încalcă legea să răspundă

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat, marţi, întrebat despre declaraţiile făcute de premier, din care rezultă că ar exista o campanie împotriva preşedinţilor de Consilii Judeţene, că el nu are informaţii despre astfel de fapte, precizând că cine a încălcat legea, trebuie să răspundă.

Robert Cazanciuc (Imagine: Liviu Adascalitei/ Mediafax Foto)

"Eu nu am asemenea informaţii, că ar fi vorba de o campanie împotriva cuiva. Sigur, dacă cineva a încălcat legea trebuie să răspundă pentru acest lucru", a spus ministrul Justiţiei.

Procurorul şef al DNA, Codruţa Kovesi, a declarat marţi că Direcţia nu anchetează persoane după apartenenţa la un anumit partid, competenţa instituţiei fiind dată de calitatea de funcţionar public sau de funcţia celui investigat.

Întrebată cum comentează declaraţiile făcute de premier, din care rezultă că ar exista o campanie împotriva preşedinţilor de Consilii Judeţene, a membrilor PSD, Kovesi a spus că DNA soluţionează dosarele cu care este învestită ca urmare a unor sesizări, a unor plângeri din partea persoanelor fizice.

"Nu anchetăm persoane după apartenenţa la un anumit partid politic. Calitatea într-o funcţie publică atrage competenţa DNA potrivit legii, iar dacă acea persoană care are calitatea de funcţionar public şi este în competenţa de investigare a DNA are şi calitate într-un partid politic, acest lucru pentru noi nu este relevant", a spus Kovesi, după participarea la Conferinţa Regională Anticorupţie.

Procurorul şef al DNA a precizat că informaţiile privind începerea urmăririi penale sunt publice şi se poate verifica câte dintre aceste persoane fac parte dintr-un partid sau altul.

"Noi nu ţinem aceste statistici, noi îi cercetăm în funcţie de calitatea de funcţionar public sau de funcţia pe care o ocupă persoana care este investigată", a subliniat Kovesi.

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a comentat scurt informaţia privind percheziţiile începute de procurorii DNA în cazul primarului Radu Mazăre, spunând că "7,4 milioane nu cred că reuşesc până în noiembrie", referitor la numărul persoanelor care au votat pentru demiterea preşedintelui Băsescu.

Întrebat de presă, înainte de a intra în sala în care a fost prezentat raportul anual de activitate al Consiliului Concurenţei, cum comentează informaţia privind începerea unor noi percheziţii ale DNA, de această dată în cazul lui Radu Mazăre, Ponta a răspuns: "7,4 milioane nu cred că reuşesc până în noiembrie".

Ulterior, premierul Victor Ponta le-a spus preşedinţilor de Consilii Judeţene, reuniţi la Palatul Parlamentului, sub egida UNCJR, că o întreagă propagandă şi un întreg aparat care îi detestă lucrează împotriva lor, lucru la care trebuiau să se aştepte, arătând că el personal şi Guvernul îi vor sprijini.

"Ştiu că e o perioadă în care o întreagă propagandă lucrează împotriva dumneavoastră. Şi eu vă zic doar să ştiţi că trebuia să vă aşteptaţi la aşa ceva pentru că dumneavoastră sunteţi votaţi, pentru că dumneavoastră aveţi încrederea cetăţenilor, pentru că nu puteţi fi bătuţi la vot altfel şi atunci evident că un aparat care vă invidiază şi un aparat care vă detestă va lucra împotriva dumneavoastră", a spus Ponta.

Premierul a arătat că el personal şi Guvernul îi vor sprijini pe preşedinţii de CJ şi aleşii locali.

El a menţionat că a vorbit cu preşedintele UNCJR, Marian Oprişan, căruia i-a transmis că "nici în 1989 nu a putut să ne împuşte pe toţi".

"Nici în 1989 nu a putut să ne împuşte pe toţi. Eu atunci aveam 17 ani, am ieşit pe stradă, ca mulţi dintre dumneavoastră, deci cred că nici în 2014 nu o să se poată întâmpla acest lucru. Cred că proiectele importante pentru cetăţenii ţării le veţi desfăşura în continuare, că vă veţi face datoria faţă de ei, iar cei mai mulţi dintre dumneavoastră probabil veţi fi realeşi în 2016, pentru că v-aţi făcut datoria faţă de oameni", a spus Ponta.

El a arătat că îşi doreşte ca Guvernul pe care îl conduce să fie un sprijin pentru proiectele aleşilor locali şi să aibă o strategie integrată cu aceştia.

"Vă consider cei mai legitimi reprezentanţi ai comunităţilor dumneavoastră, sunteţi cei mai votaţi oameni şi cei în care cetăţenii au cea mai mare încredere. Cred că în judeţul, în oraşul, în comuna dumneavoastră nici preşedintele, nici eu, nici alt ministru nu poate să concureze cu dumneavoastră în ceea ce priveşte încrederea pe care cetăţenii v-o acordă. Din acest punct de vedere, cât voi fi şef al Guvernului, vă voi respecta, vă voi aprecia, şi voi considera de fiecare dată că dumneavoastră reprezentaţi mai bine cetăţenii României decât cei aflaţi în funcţii temporare aici, la Bucureşti, fie în Parlament, fie la Cotroceni, fie la Guvern", a mai spus Ponta.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Momentul în care Putin va ordona invadarea Ucrainei / Indiciile oferite de experți militari

2 București, duminică seara...

3 Așa o fi?

4 Dihonie în PSD din cauza grevei de la STB! / Ciolacu a strâns-o de „amigdale” pe Firea să-l demisioneze pe ăla d…

5 Ce este „Mertvaya Ruka” sau „Mâna Moartă”, Mașinăria Apocalipsei a Rusiei