Cazul bătrânei externate: Medicul de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov lipsea din gardă

Cazul bătrânei externate: Medicul de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov lipsea din gardă

Medicul de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov care ar fi trebuit să fie de gardă când o bătrână a fost externată în papuci și pijama îi delegase atribuțiile unui coleg de la un spital din Sfântu Gheorghe, acesta neaflându-se în acel moment în unitatea medicală, arată raportul realizat în urma unui control dispus de ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu.

Potrivit sursei citate, personalul medical nu a așteptat nici un aparținător al bătrânei, care a fost externată în papuci și pijama și care a fost găsită moartă ulterior.

DSP Brașov a sesizat organele competente și va continua ancheta.

Ioana Caloian, în vârstă de 82 de ani, a fost adusă cu Ambulanța sâmbătă la ora 6,00, la Spitalul Tractorul, de la Spitalul Clinic Județean de Urgență, pentru a i se face o serie de investigații la secția Urologie. În timp ce fiica bătrânei a plecat din spital pentru a-i aduce niște haine, medicul de gardă a lăsat-o să plece sub semnătură, o oră mai târziu, cu toate că femeia se afla în pijama și papuci de casă. Când fiica s-a întors la spital a aflat cu surprindere că bătrâna, care avea tulburări de memorie și nu știa adresa familiei, a fost externată.

Familia a început căutările, fiind anunțată poliția, iar o fotografie cu semnalmentele bătrânei a fost postată pe Facebook.

"Trupul bătrânei pe care nu erau semne de violență a fost găsit duminică, în jurul orei 17,30, pe un câmp de la marginea Brașovului. Cel mai probabil femeia a murit de frig. Avem și confirmarea rezultatelor preliminare de la Serviciul de Medicină Legală Brașov, conform cărora bătrâna a decedat din cauza hipotermiei", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Brașov, comisarul-șef Liviu Naghi. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, muci l-a făcut! O dronă kamikaze Switchblade americană lovește un tanc rusesc cu militari pe el

2 VIDEO Șefa Russia Today: Cine studiază în Occident merge direct în iad / Dacă Rusia nu câștigă războiul se va termina rău pentru toată omenirea

3 „Am fost supusă abuzului sexual în țara mea. România m-a tratat ca un gunoi. Am ales să plec”

4 Cine era colonelul iranian Sayyad Khodaye, asasinat duminică în fața casei sale din Teheran

5 ULTIMA ORĂ Igor Dodon a fost reținut pentru 72 de ore. Pionul Moscovei, acuzat de trădare de țară