CCR nu poate impune unui membru demisia; împotriva lui Greblă nu poate fi pornită acțiune disciplinară

CCR nu poate impune unui membru demisia; împotriva lui Greblă nu poate fi pornită acțiune disciplinară

Curtea Constituțională a României (CCR) precizează că judecătorul Toni Greblă a anunțat că, începând de marți, va intra în concediu legal de odihnă și punctează că o demisie din funcție nu-i poate fi impusă acestuia.

''În declarația pe propria răspundere, domnul Toni Greblă a afirmat că nu a desfășurat și nu desfășoară activități care ar putea atrage incompatibilitatea cu mandatul de judecător al Curții Constituționale pe care îl exercită în prezent. Având în vedere cele declarate, Plenul Curții Constituționale a decis că nu sunt incidente dispozițiile art. 62 din Regulamentul de organizare și funcționare a instanței constituționale, potrivit cărora 'Judecătorii Curții Constituționale răspund disciplinar pentru încălcarea, cu vinovăție, a dispozițiilor art. 64 din Legea nr. 47/1992, republicată', astfel că, împotriva domnului judecător Toni Greblă nu poate fi pornită o acțiune disciplinară. Ținând seama de faptul că demisia este un act juridic unilateral, Plenul Curții Constituționale nu poate impune unui membru al instanței constituționale luarea unei astfel de decizii'', se arată într-un comunicat CCR transmis AGERPRES.

Plenul Curții Constituționale s-a întrunit, luni, pentru a lua act de declarația judecătorului Toni Greblă comunicată Președintelui Curții Constituționale, Augustin Zegrean, ''în temeiul art. 64 lit. d) din Legea nr. 47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale''. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”