CE fel de MITĂ PRIMEAU cercetaţii din Dosarul CFR

CE fel de MITĂ PRIMEAU cercetaţii din Dosarul CFR

Noi date în cazul percheziţiilor la CFR. O şefă din companie primea mită card de combustibil, telefoane mobile şi bani de nuntă.

Estrella Ştefănescu, şef serviciu în CFR, ar fi favorizat firmele oamenilor de afaceri Iorgu Ganea şi Costel Comana în licitaţii, primind în schimb de la aceştia card de combustibil, cazări la pensiuni, telefoane mobile şi bani de nuntă, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Şefa Serviciului urmărire transporturi din CFR este vizată pentru posibile fapte de corupţie, într-un dosar în care DNA face, miercuri, percheziţii la Ministerul Transporturilor, Compania Naţională CFR, Regionala CFR din Braşov şi mai multe firme, printre care RC CF Trans SRL Braşov.

Potrivit surselor citate, ea este suspectată că ar fi favorizat firmele oamenilor de afaceri Iorgu Ganea şi Costel Comana pentru preluarea multor trasee de la CFR Călători, pentru care aceste firme încasau subvenţii.

Pentru a-i favoriza, ea le-ar fi pus la dispoziţie celor doi oameni de afaceri informaţii despre societăţile concurente, astfel că ei ştiau exact ce oferte să facă pentru a câştiga licitaţiile.

 Cei doi au câşigat contractul de închiriere integrală a infrastructurii de pe raza Regionalei CFR Timişoara cu firma lor SC RC CF Trans SRL Braşov.

Citeşte şi: Percheziţii la CFR şi la sediul unei companii private de transport feroviar. Directorul Regiotrans, Florin Hădărean, audiat la DNA 
Pentru aceste favoruri, Ştefănescu ar fi primit de la cei doi oameni de afaceri card de combustibil pentru mii de kilometri, revizie la maşina sa Audi, anvelope, o bicicletă, cazare gratuită pentru ea şi fiica ei la pensiuni, telefoane mobile de ultimă generaţie, un laptop performant, dar şi bani ca să meargă la o nuntă în familie, spun anchetatorii

În plus, copiii ei au fost angajaţi formal, pe perioada verii, controlori de bilete pe ruta Bucureşti - Constanţa pe care operează curse firma privată Regiotrans, controlată tot de Ganea şi Comana.

Estrella Ştefănescu urmează să fie adusă la DNA, alături de alte persoane vizate în acest dosar, au mai spus sursele citate.

Directorul operatorului feroviar privat Regiotrans, Florin Hădărean, este deja audiat la DNA în acest dosar.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Imagini rare cu „Șmecherii României” pe Coasta de Azur

2 Bordel în apartamentul unui preot din Bacău...

3 Așa o fi?

4 Numai în Ro se poate întâmpla așa ceva! Cică asta fura curent și are plângere penală!

5 Deputata AUR Anamaria Gavrilă a demisionat din partid!