Cei patru judecători de la Tribunalul Bucureşti acuzaţi de fapte de corupţie au fost arestaţi

Cei patru judecători de la Tribunalul Bucureşti acuzaţi de fapte de corupţie au fost arestaţi

Cei patru judecători de la Tribunalul Bucureşti acuzaţi de fapte de corupţie au fost arestaţi pentru 29 de zile. În cursul zilei de ieri cei patru au fost reţinuţi de DNA într-un dosar complex de corupţie. 

Măsura a fost încuviințată de Consiliul Superior al Magistraturii, însă nu este definitivă, fiind deja atacată cu recurs de toți patru.
Judecătorul Mircea Moldovan este acuzat de cinci fapte de corupție - luare de mită, dintre care una în formă continuată (patru acte materiale) şi abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, Elena Rovența - luare de mită, Ion Stanciu - luare de mită în formă continuată (două acte materiale), Ciprian Sorin Viziru - luare de mită. „Cei patru judecători din cadrul Tribunalului București – Secţia a VII-a civilă, personal sau prin intermediari, au pretins şi primit de la practicieni în insolvenţă, lichidatori sau administratori judiciari, administratori ai întreprinderii profesionale unipersonale cu responsabilitate limitată sume de bani, bunuri, servicii în scopul de a îndeplini/ a nu îndeplini sau a întârzia un act privitor la îndatoririle de serviciu ori pentru a-şi exercita influenţa pe lângă magistraţii judecători, de la diverse instanţe din Bucureşti sau din ţară, utilizând informaţii deţinute prin prisma atribuţiilor deduse judecăţii, pe care le-au pus la dispoziţia lichidatorilor judiciari, implicaţi sau interesaţi în procedura insolvenţei unor societăţi comerciale”, au precizat procurorii DNA.
Judecătorii primeau sume de bani (în numerar, dar și prin trasfer sau virament bancar) și bunuri diverse, de la carne, până la haine, televizoare sau cherestea.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...