Cei trei medici de la Fundeni, soția patronului „Polisano” și alți cinci acuzați în dosarul „Rețeta” au fost arestați

Cei trei medici de la Fundeni, soția patronului „Polisano” și alți cinci acuzați în dosarul „Rețeta” au fost arestați

Tribunalul București a dispus în această seară arestarea preventivă a celor nouă persoane reținute marți seara în dosarul în care se cercetează decontarea frauduloasă, numai în perioada 2008 – 2010, a aproximativ 1.100 de rețete pentru medicamente oncologice. Este vorba de trei medici de la Institutul Clinic Fundeni, secția Hematologie - Otilia Georgescu, Aristica Poenaru, Emilia Niculescu Mizil, de soția medicului Ilie Vonica (cel care deține rețeaua de farmacii REȚETA, clinicile POLISANO, un spital privat în Sibiu, firme de distribuție de medicamente etc.), de două diriginte de farmacie și trei intermediari. Aceștia sunt cercetați pentru comiterea infracțiunilor de înșelăciune, fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale, evaziune fiscală, spălare de bani, dare și luare de mită în domeniul medicamentelor.
La domiciliul unora dintre persoanele reținute, la sediul firmelor sau în mașinile personale, procurorii au găsit în timpul perchezițiilor (26 în total) desfășurate marți în București și județele Ilfov, Sibiu și Dolj sume imense de bani - lei, euro și dolari, în total aproximativ un milon de lei și jumătate de milion de euro. Valoarea rețetelor decontate fraudulos se ridică, pe de altă parte, la aproape 3,5 milioane euro.
Procurorii susțin că medicii furau medicamentele pentru tratarea cancerului chiar din depozitul Spitalului Fundeni și le vindeau ulterior farmaciilor coordonate de Ioana Vonica, soția patronului lanțului REȚETA. Pe de altă parte, potrivit stirileprotv.ro, fiecare dintre cei trei medici au emis, în medie, 300 de rețete false folosindu-se de datele unor persoane decedate sau de datele unor pacienți care primeau tratamentul în spital. Printre rețetele false identificate de procurori se regăsec și altele eliberate pe numele unor pacienți care nu au suferit niciodată de cancer. În medie, pentru o rețetă Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București deconta 8.000 lei.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”