Cele trei femei rănite în incendiul din Chișinău, internate la Spitalul de Arși din Capitală

Cele trei femei rănite în incendiul din Chișinău, internate la Spitalul de Arși din Capitală

Cele trei femei cu arsuri grave în urma unui incendiu care a avut loc sâmbătă la Chișinău au fost aduse duminică la București cu o aeronavă militară, fiind internate la Spitalul Clinic de Urgență de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri. Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății, cele trei femei au fost transferate de o echipă medicală SMURD, ele fiind în stare gravă, cu arsuri de peste 30% din suprafața corpului și leziuni ale căilor respiratorii, ventilate mecanic.

"O aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, efectuează, astăzi, 10 ianuarie, un zbor umanitar de urgență pe ruta Otopeni — Chișinău — Otopeni, pentru transferul în România a trei pacienți care au suferit arsuri grave, în urma unui incendiu care a avut loc sâmbătă, 9 ianuarie, în capitala Republicii Moldova", se arată într-un comunicat al MApN remis AGERPRES .

Echipamentele medicale specifice și asistenta pacienților pe timpul zborului au fost asigurate de o echipă medicală a SMURD, sprijinită de medici și paramedici militari.

Misiunea a fost executată la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne.

O explozie produsă sâmbătă după-amiază într-o cafenea din centrul Chișinăului a făcut 17 răniți, scrie jurnal.md, care adaugă că administratorii localului au fost reținuți preventiv pentru 72 de ore .

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...