Cezar Avramuță, stegarul din Piața Universității, internat la Spitalul Obregia

Cezar Avramuță, stegarul din Piața Universității, internat la Spitalul Obregia

Cezar Avrămuță, cunoscut ca stegarul din Piața Universității, se află internat la Spitalul Obregia, a declarat pentru AGERPRES directorul medical al instituției sanitare, dr. Adela Magdalena Ciobanu.

"Vineri, în jurul orei 18,30, a fost adus în camera de gardă pacientul Cezar Avrămuță, de salvare și de poliție. Echipajul de la salvare a notat și a precizat medicului de gardă că pacientul ar fi amenințat cu sinuciderea. De asemenea, au spus că era agitat, există procesul verbal al poliției și documentele de la salvare care atestă aceste lucruri. Medicul de gardă a respectat prevederile legii 487 din 2002 reevaluată, pacientul fiind internat în concordanță cu prevederile acesteo legi. Legea prevede că, în cazul în care medicul constată și i se spune că un om are intenția de a a-și face lui rău sau celor din jur — în cazul acestui pacient s-a spus de către martori că era să ar fi vrut să se sinucidă urcându-se pe televiziune — medicul declanșează internarea", a spus dr. Adela Magdalena Ciobanu.

Aceasta a precizat că va fi convocată în regim de urgență o comisie medicală în cazul pacientului.

"Noi, unitatea medicală, urmăm procedura. O să facem o comisie în regim de urgență și o să vedem. L-am preluat conform protocolului, procedurilor, adus de poliție și de salvare. S-a urcat pe clădire și amenința că vrea să se sinucidă", a subliniat directorul medical al Spitalului Obregia.

În urmă cu un an, Cezar Avramuță, cunoscut și ca "stegarul dac", un simbol al protestelor din Piața Universității din iarna anului 2012, s-a urcat pe un stâlp din fața Parchetului General. El purta un steag și o pancartă pe care afișase un mesaj împotriva președintelui de la acea vreme, Traian Băsescu. La începutul lunii, Avrămuță a protestat, de asemenea, într-un mod inedit, urcat pe copertina de la intrarea în Consiliul Superior al Magistraturii, cerând demisii în rândul Justiției în timp ce futura steagul României.

AGERPRES/(A-autor: Roberto Stan, editor: Diana Dumitru)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Informații certe

3 Zvon...

4 Zvon...

5 Așa o fi?