CGMB: Buget de aproape 4,2 miliarde lei pentru PMB, în 2015

CGMB: Buget de aproape 4,2 miliarde lei pentru PMB, în 2015

Consilierii municipali au adoptat în ședința de luni a CGMB un proiect care prevede că Primăria Capitalei va avea anul acesta un buget de aproape 4,2 miliarde de lei. Viceprimarul Capitalei, Cornel Pieptea, a anunțat, după ședința Consiliului General, că principalele modificări survenite în urma unor amendamente depuse la proiectul de hotărâre privesc finanțarea unor priorități ale liberalilor — partea de transport public, serviciu de termoficare, educație.

"Acestea au fost principalele domenii în care am alocat fonduri importante. Pentru RADET subvenția a fost majorată de la 552 de milioane de lei la 570 de milioane de lei. Pe partea de investiții erau alocate doar 4 milioane de lei, întrucât poprirea pe conturi este de 100% și din contul escrow practic RADET nu poate folosi bani decât pentru salarii. Am decis să majorăm cu o sumă considerabilă, cu 48 de milioane, astfel încât lista de investiții a RADET să ajungă la 52 de milioane de lei și să putem face reparații atât ale rețelelor, cât și ale punctelor termice", a precizat Pieptea.

Potrivit acestuia, la RATB subvenția a fost majorată de la 530 la 545 de milioane de lei, iar la ''Investiții'' suma a crescut de la 6 milioane de lei la 34 de milioane de lei. Totodată, pentru consolidarea a 21 de imobile s-au alocat 17,8 milioane lei și, de asemenea, a fost suplimentat bugetul pentru construcția a 11 grădinițe noi — de la 7,7 milioane lei, la 14,1 milioane lei.

Pentru modernizarea vechiului sediu al Primăriei Capitalei de pe bulevardul Regina Elisabeta s-au alocat 77 de milioane de lei. Pentru patinoarul Flamaropol consilierii au alocat 8,4 milioane de lei, pentru Pasajul Basarab — 20 de milioane de ei, străpungere Nicolae Grigorescu — Splai Dudescu — 70 milioane lei, Prelungirea Ghencea — 70 de milioane de lei, Șoseaua Iancului — 25 de milioane de lei, Piața Presei Libere — 46 de milioane. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…