Chelaru, despre proiectul de revizuire a Constituției: Din 21 aprilie, după analizarea amendamentelor, se intră pe discuții pe text

Președintele Comisiei comune a Camerei Deputaților și Senatului privind revizuirea Constituției, Ioan Chelaru, a declarat că din data de 21 aprilie "se intră pe discuții pe text", urmând ca amendamentele depuse la proiectul de revizuire a Legii fundamentale să fie analizate și în Consiliul științific care funcționează în cadrul Comisiei comune. "Am hotărât să convocăm ședința Comisiei pentru data de 21 aprilie, la ora 13. (...) Până atunci însă, în Biroul Comisiei am hotărât să transmitem Consiliului științific textul de revizuire, împreună cu observațiile Curții Constituționale și ale Comisiei de la Veneția pentru a se redacta noi texte acolo unde Curtea impune sau ne cere și pentru a ne prezenta observații și propuneri referitor la amendamentele primite până în prezent. De marți, după ce vom analiza toate amendamentele, se intră pe discuții pe text. În primul rând, pe cele 24 de articole care sunt declarate neconstituționale, pe care voi propune Comisiei să fie eliminate", a declarat Chelaru, miercuri, la Senat.

Chelaru a subliniat faptul că încă sunt transmise Comisiei comune amendamente pentru proiectul de revizuire a Constituției.

"Am primit până în prezent amendamente de la toate partidele politice, de la CSM, de la DNA, de la DIICOT, de la Parchetul General, de la Asociația Magistraților, de la Uniunea Juriștilor, de la Înalta Curte, de la Uniunea Națională a Barourilor, de la Uniunea Națională a Notarilor și în continuare ne sunt transmise amendamentele pentru proiectul de revizuire a Constituției", a mai spus vicepreședintele social-democrat al Senatului.

AGERPRES/ (A — autor: Cătălina Barbu, editor: Mihai Simionescu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Festival de pesedism în PNL! După ce și-a pus verișoara la Antibiotice SA, ministrul Tătaru face presiuni să-ș…

2 VIDEO Rareș Bogdan, atac la piloșii vârâți de PNL în diverse sinecuri: M-am săturat să răspund pentru imbecili…

3 Nouriel Roubini / Urmează un deceniu de criză economică. Recesiunea va fi fără precedent

4 Ți se face scârbă! / Consilierul lui Orban, acuzat că distruge o instituție cu proiecte de sute de milioane de d…

5 PSD / ALDE, groparii României / Oficiul pentru Achiziții Centralizate, creat de Dăncilă, a luat doar hârtie înaint…

recomandări

Te ia DNA: Cristi Bâgiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Privește cum o mașină e distrusă la fier vechi în câteva secunde