Cinci bărbați, reținuți pentru furt; prejudiciu - peste 910.000 de lei

Cinci bărbați, reținuți pentru furt; prejudiciu - peste 910.000 de lei

Polițiștii bucureșteni au identificat și prins cinci bărbați cu vârste cuprinse între 22 și 40 de ani, bănuiți de comiterea mai multor infracțiuni de furt, cu prejudiciu de peste 910.000 de lei. Potrivit unui comunicat al DGPMB transmis, sâmbătă, AGERPRES, în perioada 29 iunie — 17 august, aceștia ar fi reușit să sustragă bunuri din patru societăți comerciale.

Sursa citată precizează că, în cadrul acțiunii de prindere a celor cinci, beneficiind de sprijinul IGPR — Direcția Operațiuni Speciale, joi seară, polițiștii au procedat la supravegherea unuia dintre bănuiți, acesta fiind observat cum, după aproximativ două ore, s-a întâlnit cu alți trei bărbați, împreună cu care s-a deplasat cu un autoturism pe Bulevardul 1 Decembrie 1918.

"După ce au ajuns în apropierea intersecției cu Aleea Onichifor Ghibu, doi dintre bărbați au coborât din autoturism și au fost observați cum, folosindu-se de un levier, au început să forțeze ușa de acces a unei societăți comerciale cu intenția de a pătrunde în interior, intenție nematerializată datorită circulației pietonale din zonă. În continuare, bănuiții s-au deplasat pe autostrada A2, fapt pentru care, la intrarea în satul Tânganu, polițiștii au procedat la blocarea autoturismului, imobilizarea ocupanților și conducerea acestora la sediul Poliției, pentru cercetări", se arată în comunicat.

Totodată, potrivit DGPMB, beneficiind de sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au fost puse în aplicare șase mandate de percheziție domiciliară emise de Judecătoria Sectorului 2 în municipiul București și județul Ilfov, în urma cărora au fost identificate și prinse alte două persoane bănuite că au participat la comiterea infracțiunilor de furt.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, cu cinci bănuiți în stare de reținere, urmând a fi prezentați magistraților, mai precizează DGPMB. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O nouă ameninţare lansată de propaganda rusă: „Două rachete nucleare vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra” VIDEO

2 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

3 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

4 ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident

5 VIDEO „Acesta este doar începutul” / Ucrainenii au „măcelărit” aerodromul din Crimeea de unde rușii efectuează lovituri aeriene asupra orașelor!