Cinci persoane bănuite de fals în înscrisuri oficiale, uz de fals și trafic de influență, reținute

Cinci persoane bănuite de fals în înscrisuri oficiale, uz de fals și trafic de influență, reținute

Procurori ai Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de cinci persoane bănuite de fals în înscrisuri oficiale, uz de fals, trafic de influență, precum și complicitate la fals în înscrisuri oficiale, trafic și cumpărarea de influență.

"În continuarea cercetărilor în cauză având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, fals în înscrisuri oficiale, uz de fals, trafic de influență, precum și complicitate la fals în înscrisuri oficiale, uz de fals și trafic de influență, cumpărare de influență, folosire în orice mod, direct sau indirect de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, procurori ai Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpații Pop Nelu, Codrea Dănuț Georgel, Dodin Gheorghe Sorin, Bârsan Ștefan Cosmin și Pop Dorina Filofteia (aflați în stare de reținere), sub aspectul săvârșirii infracțiunilor mai sus menționate", informează un comunicat de presă al PÎCCJ remis sâmbătă AGERPRES.

Potrivit referatului de arestare preventivă, cei trei inculpați au constituit o grupare care acționa în vederea identificării unor persoane interesate să procure documente de identitate falsificate.

Totodată, aceștia falsificau sau intermediau obținerea unor documente de genul celor anterior menționate contra cost. Astfel, în schimbul intermedierii obținerii unei cărți de identitate sau a unui permis de conducere falsificat percepeau o sumă de cca. 1.100 euro.

Membrii grupului infracțional desfășurau următoarele categorii de activități: identificarea de persoane interesate să obțină documente falsificate și preluarea de la acestea a fotografiilor în format electronic și a unor date necesare contrafacerii documentelor (vârsta, zona de domiciliu ce se dorește să se menționeze în document), falsificarea propriu-zisă a documentelor, operațiune realizată de inculpatul Bârsan Ștefan la domiciliul acestuia pe baza datelor și a pozelor puse la dispoziție de către intermediari și predarea lor ulterioară beneficiarilor prin intermediul acelorași persoane.

De asemenea, cei cinci se ocupau și cu predarea acelor documente către beneficiarii finali, prin intermediul acelorași persoane care le-au solicitat.

"În urma perchezițiilor domiciliare efectuate în cursul zilei de ieri, au fost identificate și ridicate o serie de bunuri, precum: formulare și înscrisuri referitoare la transferuri bani, înscrisuri olografe reprezentând mai multe persoane și seriile cărților de identitate ale acestora, suporturi optice, terminal mobil, cerneluri speciale, folii de plastic pentru laminare, chinegrame, imprimante și scannere performante, laminatoare etc", mai precizează sursa citată. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Nu arată rău nici ea! / Reacția englezoaicei părăsite pentru o ucraineancă refugiată

2 Imagini care dau fiori soldaților ruși

3 De citit! / Replica unui grup de economiști ucraineni la afirmațiile lui Noam Chomsky despre războiul dintre Rusia și Ucraina

4 VIDEO Priviți, rușii aveau doar 10 bucăți, acum au mai rămas 9....

5 Interesante amănunte...