Cioloș are joi întrevederi cu Mogherini și Schulz, iar vineri îi vizitează pe răniții de la Colectiv internați la Bruxelles

Cioloș are joi întrevederi cu Mogherini și Schulz, iar vineri îi vizitează pe răniții de la Colectiv internați la Bruxelles

Trimisul special al AGERPRES, Doroteea Purcărea, transmite: Premierul Dacian Cioloș a sosit joi la Bruxelles unde participă la Consiliul European ale cărui teme sunt, potrivit Guvernului, gestionarea fenomenului migrației și acțiunea la nivelul Uniunii Europene și al statelor membre pentru combaterea terorismului, în contextul creat după atentatele de luna trecută de la Paris.

În după amiaza zilei de joi, premierul va avea o întrevedere cu Federica Mogherini, înalt reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politica de securitate, urmată de un schimb de opinii cu președintele Parlamentului European, Martin Schulz.

Ulterior, șeful Executivului va participa la prima sesiune de lucru a Consiliului European și apoi la dineul de lucru organizat pentru șefii de stat și de guvern.

Vineri dimineață, premierul Dacian Cioloș are programată o întrevedere cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, și va participa la cea de a doua sesiune de lucru a Consiliului European.

Tot vineri, premierul îi va vizita, la Spitalul Militar 'Reine Astrid Bruxelles', pe răniții în incendiul de la Colectiv transferați în această unitate medicală.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Asta este consiliera șefului AEP! Mitulețu-Buică tocmai i-a acordat o insignă și o diplomă de excelență!

2 VIDEO Fugarul Rizea, noi dezvăluiri șocante despre jefuitorii României! Asta este adevărata molimă, nu coronav…

3 VIDEO Priviți, exod în masă la Paris! Parizienii părăsesc orașul înainte ca acesta să fie închis

4 Sondaj IMAS / Creștere semnificativă pentru USR Plus, scădere pentru PNL. PSD, în urcare cu două procente

5 Document / Șeful PSD are dosar penal la DNA privind modul în care a obținut titlul de „Luptător cu rol determina…