Ciurchea: Cardul de sănătate va fi obligatoriu cu certitudine din septembrie

Ciurchea: Cardul de sănătate va fi obligatoriu cu certitudine din septembrie

Asigurații care nu și-au ridicat cardurile de sănătate mai au la dispoziție aproximativ o lună, urmând ca din septembrie, "cu certitudine", acesta să devină obligatoriu, a declarat vineri președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea, într-o intervenție la Digi24.

"Asigurații mai au foarte puțin timp să-și ridice cardurile, pentru că va veni data când va putea fi folosit doar cardul. (...) Nu vreau să dau o dată exactă, dar cu certitudine că luna septembrie va fi lună de folosire doar a cardului", a explicat Ciurchea.

În ultimele două săptămâni a crescut numărul cardurilor activate, dar nu a crescut numărul cardurilor eliberate de la casele de asigurări, Ciurchea motivând că a fost o perioadă de concedii.

La Casa de Asigurări București, din cele 14.000 de carduri rămase, aproximativ 2.000 au fost ridicate de asigurați. Astfel că, împreună cu cardurile de la Casa Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranței Naționale și Autorității Judecătorești, mai sunt 70.000 de unități nedistribuite.

Vasile Ciurchea a arătat că sistemul de înregistrare a serviciilor este același, funcționează și a subliniat că acest lucru se vede din numărul serviciilor validate, care este într-o continuă creștere.

"În luna iunie am ajuns la peste 8 milioane de servicii acordate cu card, ceea ce înseamnă că în două luni sistemul a funcționat — e adevărat că nu 100% din timp, au existat și momente când a răspuns mai greu", a adăugat Ciurchea. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…