CJ Constanța: Nicușor Constantinescu nu este în situația încetării mandatului de președinte ales

CJ Constanța: Nicușor Constantinescu nu este în situația încetării mandatului de președinte ales

Președintele interimar al Consiliului Județean (CJ) Constanța, Cristinel Dragomir, a menționat, luni, că președintele suspendat al CJ, Nicușor Constantinescu, nu este în situația, conform legislației în domeniu, de a-i înceta mandatul pe care l-a câștigat în urma alegerilor locale.

Foto: (c) Daniel STOENCIU / AGERPRES ARHIVĂ

Dragomir a explicat că numărul de zile în care Constantinescu nu și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu, din cauza afecțiunilor medicale pe care le are, este mai mic decât termenul legal prevăzut de Legea 215/2001, Lege a administrației publice locale potrivit căreia mandatul alesului local încetează de drept "dacă acesta se află în imposibilitatea exercitării funcției, datorită unei boli grave, certificate, care nu permite desfășurarea activității în bune condiții timp de 6 luni pe parcursul unui an calendaristic".

Potrivit reprezentantului CJ Constanța, în prima parte a perioadei în care Constantinescu a primit îngrijiri medicale, acesta s-a aflat în concediul legal de odihnă.

"Președintele ales al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Daniel Constantinescu, si-a efectuat în perioada 8 aprilie 2014 — 14 mai 2014 concediul legal de odihnă, conform legilor în vigoare ale statului Român. Începând cu data 19 mai 2014 până în 31 august 2014, Președintele CJC Nicușor Daniel Constantinescu a fost în concediu medical, conform documentelor depuse la Secretarul Județului. Deși se afla în concediu medical, Președintele CJC, Nicușor Daniel Constantinescu, a fost suspendat, conform art. 71 din Legea 215/2001 începând cu data de 11 august 2014, prin ordinul Prefectului nr. 431 din data de 11 august 2014. (...) În aceste condiții, numărul de zile în care acesta nu și-a îndeplinit atribuțiunile, din cauza situației medicale, din 19 mai 2014 până în 11 august 2014, 84 de zile, nefiind îndeplinite astfel condițiile prevăzute de Legea 215/2001", a informat, printr-un comunicat remis presei, președintele interimar al CJ Constanța.

Acesta a precizat, totodată, declarațiile liderilor județeni ai PDL și PMP, Christian Gigi Chiru și, respectiv, Claudiu Palaz, cu privire la posibilitarea încetării mandatului de președinte ales al CJ Constanța pentru Nicușor Constantinescu, sunt "atacuri demagogice și electorale".

Din aprilie 2014 și până în prezent, Nicușor Constantinescu se află sub tratament medical la o clinică din SUA, acesta suferind de cancer la prostată.

Pe numele președintelui suspendat al CJ Constanța sunt emise două mandate de arestare preventivă în lipsă, unul emis de judecătorii constănțeni pentru abuz în serviciu în formă continuată într-un dosar cu privire la Centrul Militar Zonal Constanța și altul, de către magistrații bucureșteni, într-un dosar în care Constantinescu a fost trimis în judecată pentru săvârșirea a trei infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice cu obținerea de foloase necuvenite sub forma complicității și 21 de infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor cu obținerea de foloase.

AGERPRES / (AS — autor: Nona Jalbă; editor: Marius Frățilă)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”