Codrin Ștefănescu (PSD): De ce ascunde PNL cazul Predoiu-Ialomițianu?

Codrin Ștefănescu (PSD): De ce ascunde PNL cazul Predoiu-Ialomițianu?

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, solicită conducerii PNL să răspundă dacă știe de cercetarea liberalilor Cătălin Predoiu și Gheorghe Ialomițianu într-un dosar disjuns din "Gala Bute" pe motiv că și-ar fi îndeplinit "defectuos atribuțiile".

"În ultimele zile, în mass-media și în spațiul public au apărut o serie de informații și documente acuzatoare care vizează activitatea lui Cătălin Predoiu, în calitate de ministru al Justiției în guvernul Boc și a lui Gheorghe Ialomițianu, ministru de Finanțe în același guvern. În acest sens, adresez co-președinților noului PNL, Alina Gorghiu și Vasile Blaga, o întrebare de maxim interes la care aștept un răspuns public: Știe conducerea noului PNL de faptul că, urmare a sesizării Corpului de Control al Primului Ministru, Cătălin Predoiu și Gheorghe Ialomițianu sunt cercetați pentru că și-au îndeplinit defectuos atribuțiile de serviciu, într-un dosar disjuns din dosarul 'Gala Bute', dosar în care Elena Udrea a fost arestată preventiv și trimisă în judecată?", a afirmat Ștefănescu potrivit unui comunicat de presă transmis joi AGERPRES.

Potrivit sursei citate, Predoiu a semnat Nota de fundamentare a actului normativ privind Programul anual de marketing și promovare turistică, în care era inclus și evenimentul Gala Bute, fără ca proiectul actului normativ să fie transmis oficial Ministerului Justiției pentru avizare, iar Ialomițianu a semnat aceeași notă de fundamentare, contrar punctului de vedere formulat de direcțiile de specialitate din Ministerul Finanțelor.

"Dacă aceste lucruri sunt cunoscute de conducerea noului PNL, întreb și eu, așa cum se întreabă și opinia publică, de ce este bine ascuns, sub preșul din Modrogan, acest caz extrem de important? Insist să mi se răspundă la această întrebare, întrucât ipocrizia celor de la PNL este cu atât mai mare cu cât cer insistent demisia lui Victor Ponta, de altfel anchetat pentru o faptă comisă acum opt ani, în calitate de simplu avocat. În schimb, liderii așa-zisei opoziții insistă să-i prezinte cu fast pe 'mult prea curații și reformiștii' Cătălin Predoiu ca premierul 'Guvernului Meu', iar pe Gheorghe Ialomițianu ca viitor ministru de Finanțe", a adăugat Ștefănescu. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Da, sunt gay! Și suntem mulți în branșă” / Primul interpret de muzică populară care își recunoaște orient…

2 Mesajul unui medic psihiatru înainte de a muri de COVID-19. Mama sa, profesoară, a murit de aceeaşi boală cu o…

3 O franţuzoaică de 37 de ani, mamă a trei copii, s-a îndrăgostit nebuneşte de un puşti român de 14 ani. Cum s-a…

4 Prostirea românilor, faza pe Biblie / Momentul în care „evanghelistul” Gâdea îl judecă pe „îngerașul” Vanghelie

5 Așa o fi?