Comandantul Diviziei NATO din România: În 2018, oriunde în S-E Europei, să fim pregătiți să ne îndeplinim misiunile

Noul comandant al Diviziei Multinaționale de Sud-Est a NATO, generalul de brigadă Ovidiu-Liviu Uifăleanu, a declarat luni că misiunea acestei structuri este de a coordona cele două unități de integrare a forței NATO din România și Bulgaria, ulterior accentul urmând să se pună pe dislocabilitate și pregătirea personalului, astfel încât, în 2018, oriunde în S-E Europei, să poată fi îndeplinite misiunile ce vor fi încredințate.

"Este un început foarte optimist de drum, suntem la finalul a cinci luni de măsuri preliminare, inclusiv cele legale, privind prezența partenerilor noștri în comandament. Avem foarte multe linii de efort, primul demers este realizarea capacității operaționale inițiale înainte de Summitul de la Varșovia. Până la acel moment misiunea este coordonarea celor două unități de integrare a forței — este vorba despre România și Bulgaria. După aceea, accentul va fi pus pe dislocabilitate, pregătirea personalului, astfel încât, în 2018, oriunde în S-E Europei să fim pregătiți oricând pentru îndeplinirea misiunilor ce ne vor fi încredințate", a afirmat Uifăleanu.

Acesta a menționat că structura este un comandament aliat, care are în subordine și în coordonare două unități NATO de integrare a forței.

"Procesul de realizare a structurii este unul care va fi definit de partenerii noștri din NATO. La acest moment, Divizia Multinațională va coordona 280 de militari până la summitul de la Varșovia și cele două unități de integrare a forței. (...) O divizie multinațională are 10 — 15 mii de militari, dar în acest moment nu avem nicio informație legată de câți militari vor participa în divizia SE, deciziile se vor lua după Summitul de la Varșovia", a spus Ovidiu-Liviu Uifăleanu.

Potrivit acestuia, în comandamentul Diviziei Multinaționale vor fi selecționați militarii care au luptat "în prima linie" în Irak și Afganistan.

"Au crescut, au grade de căpitan, maior. Primul criteriu va fi cel de limbă pentru a asigura primul nivel de interoperativitate și experiența", a conchis Uifăleanu.

Noul comandant al Diviziei Multinaționale de Sud-Est a NATO, generalul de brigadă Ovidiu-Liviu Uifăleanu, are experiența misiunilor din teatrele de operații în Bosnia — 2002, Afganistan — 2007. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Liviu Avram spune adevărul: Dragă bugetarule, tu te bucuri, dar salariul tău de azi îmi omoară mie pensia de m…

2 Vela, dormi? / Un pompier din București, cercetat disciplinar după ce l-a criticat pe Arafat pe Facebook: Stop s…

3 Informație / Luni se declanșează operațiunea de curățare a României de PSD. Vin vremuri noi, oameni buni

4 Gata? Țiitoarea lui Dragnea a renunțat la inelul de logodnă și s-a vopsit blondă

5 Foto hot! / Nora lui Dragnea, fără sutien pe Instagram!

recomandări

Te ia DNA: VOCHITOIU HARALAMBIE

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai faimoasă pisicuță de pe internet