COMORI RECUPERATE întâmplător după 44 de ani: "Au fost găsite într-un tren"

COMORI RECUPERATE întâmplător după 44 de ani: "Au fost găsite într-un tren"

Picturile au fost furate în urmă cu 44 de ani dintr-o casă din Londra

Povestea celor două tablouri ar putea foarte bine deveni scenariu de film. În 1970 au fost furate dintr-o casă din Londra. Hoţii n-au apucat să le valorifice pentru că le-au uitat într-un tren.

"Cele două tablouri au fost găsite într-un tren care făcea legătura între Paris şi Torino. Ulterior au fost scoase la licitaţie şi cumpărate de un muncitor iubitor de artă. Până să le recuperăm, au fost expuse pe peretele bucătăriei lui, mai întâi la Torino, apoi în Sicilia unde s-a retras la pensie", a spus poliţistul Mariano Mossa.

După ce a văzut într-o revistă o altă pictură a lui Paul Gauguin, proprietarul şi-a dat seama, într-un final, că are în casă o comoară. A chemat un expert şi aşa a început ancheta.

Cele două tablouri, cumpărate de la obiecte pierde în 1975, cu 45 de mii de lire, echivalentul a doar 23 de euro, valorează acum o avere. Doar tabloul lui Paul Gauguin, "Fructe pe masă", e estimat între 10 şi 30 de milioane de euro. "Femeia cu două fotolii", pânza semnată de Pierre Bonnard, a fost evaluată la 600 de mii de euro.

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…